Plopsa Indoor Coevorden bezorgt een leuke dag

Na drie themaparken van Studio 100 in België werd het tijd voor een themapark in ons eigen land. Dat vonden ze bij Studio 100 kennelijk ook. Voortaan hoef je niet meer naar onze zuiderburen af te reizen, maar kun je de helden van Studio 100 in Plopsa Indoor Coevorden ontmoeten! Nieuwsgierig als we waren, brachten we een bezoekje aan dit themapark.

Bij de kassa zien we allemaal bordjes waarop diverse lengte’s staan aangegeven. Voor kinderen betaal je niet naar leeftijd, maar naar de lengte van je kind. Dit heeft alles te maken met de attracties, die voor de veiligheid lengte-eisen hebben. Na de kassa is er de kaartcontrole waar kinderen worden gemeten en een stempel krijgen. Handig systeem, want elke lengte heeft een eigen stempel.

Eenmaal binnen in de enorme hal van meer dan twee voetbalvelden groot kijken we onze ogen uit. Maar lang hebben we niet de tijd om rond te kijken, want mijn dochter Sophie (bijna 4 jaar) roept meteen enthousiast dat kabouter Plop er is. Meteen op de foto met één van haar helden, haar dag kan niet meer stuk! Later treffen we ook nog Piet Piraat en Mega Mindy.

Tijdens de theatershow zien we Bumba en Bumbaloe ook nog in het echt en verder vermaken we ons enorm met de leuke attracties die het park rijk is. Uiteraard ook geheel in stijl… Zo draaien we rondjes in de K3 zweefmolen, springen we als kikkers rond in de Bumbamolen, klimmen we in Plop’s speelboom, vliegen we in fietsen van Mega Mindy  en maken we heel veel ritjes in de piratenachtbaan!

Bij alle attracties staan duidelijke bordjes in een drie kleuren systeem;rood, geel en groen. De kleuren geven precies aan wie er niet in mogen, vanaf welke lengte onder begeleiding en wanneer ze alleen er in mogen. Veiligheid staat hoog in het vaandel bij dit park, want ondanks het stempelsysteem wordt regelmatig gemeten bij de ingang van een attractie.

We hebben ons uren vermaakt in dit fantastische park en mijn dochter was diep onder de indruk van alle dingen van haar favoriete tv-helden. Een aanrader voor alle kinderen (en hun ouders) die dol zijn op de programma’s van Studio 100!

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

’n dagske Plopsaland – met K3 [verslag]

Er werd gejuicht, gegild, gesprongen van blijdschap door Sofie (6) en Izzy (4) toen zij …

Share
Share