Goed nieuws voor veel Trotse Moeders: het kindgebonden budget gaat omhoog in 2024

Alles wordt duurder…. een veelgehoorde uitspraak! En het is ook zo dat ons financiële plaatje iedere keer flink verandert. Soms worden dingen duurder, zoals energie en bepaalde grondstoffen zodat we meer betalen voor onze dagelijkse boodschappen en soms worden dingen goedkoper, omdat er andere belastingtarieven gelden.

Zorgtoeslag omlaag in 2024

Om te proberen er voor te zorgen dat mensen toch hun benodigdheden kunnen blijven betalen, worden ieder jaar allerlei zaken, zoals minimumloon, ziektekosten, toeslagen etc aangepast. Dat kan pijnlijk zijn in je portemonnee, zoals de combinatie van het verhogen van de premies voor de ziektekosten en de verlaging van de zorgtoeslag, maar het kan ook zorgen voor een financiële meevaller zoals dat in 2024 de vergoeding voor kinderopvangkosten en ook de huurtoeslag worden verhoogd.

Verhoging kindgebonden budget in 2024

Ook goed nieuws is dat het kindgebonden budget in 2024 verhoogd wordt. Ook de inkomensgrens om aanspraak te kunnen maken op dit budget, wordt verhoogd. Hieronder de uitleg van de Dienst Toeslagen vanuit het ministerie van Financiën:

Het kabinet verhoogt het kindgebonden budget voor je eerste kind met maximaal 750 euro per jaar. Voor je tweede kind krijg je maximaal 883 euro extra. Heb je meer dan twee kinderen, dan krijg je dat bedrag ook. Heb je kinderen tussen de 12 en 17 jaar? Dan krijg je hier nog eens maximaal 694 euro (12 jaar) en maximaal 924 euro (17 jaar) bovenop. Verdiende je in 2023 net te veel om kindgebonden budget te krijgen? De inkomensgrens gaat flink omhoog. Maak daarom na 23 november een proefberekening op toeslagen.nl/proefberekening om te zien of jij in 2024 wél recht hebt op kindgebonden budget.

Check je gegevens op Toeslagen.nl

Wil jij voor de maand januari meteen het bedrag ontvangen waar je recht op hebt? Zorg er dan voor dat Dienst Toeslagen de juiste gegevens van jou heeft. Je kan je gegevens checken en meteen aanpassen via toeslagen.nl/pasaan.

Als je toeslag ontvangt, krijg je tussen 23 november en 14 december een brief per post en in de Berichtenbox van Mijn toeslagen, waarin de hoogte van jouw toeslagen voor 2024 staan. Dit zijn voorschotbedragen. Als je nog geen toeslag ontvangt, maar wel denkt dat je er in 2024 recht op hebt, maak dan vanaf 23 november 2023 een proefberekening op toeslagen.nl/proefberekening.

Meer weten?

Kijk op toeslagen.nl voor meer informatie over de verschillende toeslagen. Staat je vraag er niet bij of heb je hulp nodig bij het doorgeven van wijzigingen? Maak dan een afspraak bij één van de balies of toeslagenservicepunten. Kijk op toeslagen.nl/hulp welke er bij jou in de buurt zijn.

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Op zoek naar een budget vriendelijke reis? Zoek niet langer: ga naar de Waddeneilanden!

Nieuwe culturen ontdekken en onvergetelijke ervaringen opdoen. Het hoeft allemaal niet veel te kosten, op …

Share
Share