fiets

Terug naar school: nieuwe fiets?

Ik weet niet hoe het in jullie gezin is, maar mijn kinderen groeien ieder jaar weer spectaculair tijdens de zomervakantie.

Fiora-fiets-580x435
Lang geleden….

Tegen dat ze weer naar school gaan, begint het me ineens op te vallen: schoenen zijn te klein (thuis lopen ze meestal op blote voeten of in sandalen en dan valt het niet op), broeken en jurken zijn te kort (ook dat was me niet opgevallen met de kniebroeken en rokjes….) en ook de fietsjes waar ze vorig jaar nog best mee naar school konden gaan, lijken wel kleuterfietsen!

Tijd om naar iets nieuws uit te kijken dus. De jongste kan nog even door op de fiets van zijn grote broer (die ook stiekem weer is gegroeid) maar mijn meisje zal echt een andere fiets moeten. En ze zit in de fase dat ze nog steeds een “meisje-meisje” is, maar dat niet alles meer roze, K3 en Prinsessen kan zijn, ze gaat tenslotte “al” naar groep 4…. Tijd om op zoek te gaan naar een “grote-meisjes-fiets” die bij haar past.

Screenshot 2014-08-17 at 12.31.58En… ook een mijlpaal: ditmaal gaat het voor het eerst een echte nieuwe fiets worden! Wanneer je eenmaal in de 22 inch maat zit, kun je wel een tijdje vooruit met een fiets en waar wij in de mini-modellen nog dankbaar gebruik maakten van te klein geworden fietsen van kinderen van vrienden, blijken de tweedehands fietsen in deze maat zo lang en intensief gebruikt te zijn, dat er wel erg veel opknapwerk bij komt kijken.slot-fiets

En waar kun je voor een nieuwe fiets beter terecht dan bij een Kinderfiets Expert? Een overzichtelijke website met een werkelijk schitterend assortiment kinderfietsen en leuke accessoires.

En ook een fiets die past bij de omschrijving van de wensen van mijn dochter : “mama, ik wil een stoere fiets, maar niet echt stoer natuurlijk, het moet wel een meisjesfiets zijn, maar dan voor grote meisjes en niet meer voor kleuters” (en dan “kleuters” uitgesproken alsof het een fase is waar je het het liefst als 7-jarige nóóit  meer over hebt….) is snel gevonden: de Golden Lion kinderfiets.

Screenshot 2014-08-17 at 12.31.21
De omschrijving op de website: “Deze vrolijk gekleurde Golden Lion kinderfiets doet denken aan het opkomen van de zon. Het felle oranje in combinatie met het wit straalt je vanuit elke hoek tegemoet. Deze Golden Lion fiets is daarnaast de typering kinderfiets wel ontgroeid. Het is een echte damesfiets, maar wel een sportieve variant daarvan. Hij beschikt over heerlijk rijdende luchtbanden met een grof profiel. Zo heeft uw dochter altijd grip, hoe slecht het wegdek ook is. Uniek aan deze kinderfietsen van Golden Lion is dat ze geleverd worden inclusief een ijzersterk ABUS ringslot en inclusief led-verlichting aan de voor- en achterzijde. Deze accessoires komen zowel de veiligheid van uw kind als van de fiets ten goede.”

Een echte damesfiets, maar dan wel 22 inch 😉 Klinkt goed!

fiets-doosBestellen is eenvoudig en de fiets wordt geleverd in een grote doos…. HELP, toch niet weer een bouwpakket, zoals we een paar jaar geleden hadden toen we eens een leuke step kochten bij een grote supermarktketen in België….

Hoewel ik inmiddels IKEA-bouwpakketten-expert ben, heb ik het niet zo op fietsen die je nog helemaal zelf in elkaar moet schroeven. En ik houd er ook geen gevoel van veiligheid aan over, wanneer een van mijn kinderen er op weg fietst…trappers-fiets

Gelukkig blijkt de fiets al in elkaar te zitten. Ik hoef alleen de banden maar op te pompen (eitje), het zadel en de trappers er op te zetten (kan ik!) en het stuur recht te zetten (gelukt!). Even goed afstellen op de maat van mijn kleine grote meisje en ze kan een proefritje maken.

Even spannend, even wennen, maar al snel is er een stralend snoetje op een echte dames-kinderfiets!

fiets

Samen met tweelingbroer wordt er een eerste rondje gefietst en is mijn kleine meisje definitief in een nieuwe, “grotere” fase gekomen waar deze fiets perfect bij past!

Screenshot 2014-08-22 at 12.09.06Screenshot 2014-08-22 at 12.09.25

Screenshot 2014-08-22 at 12.10.21
Screenshot 2014-08-22 at 12.10.56

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Fietsen op fietsen “met-zonder-zijwieltjes”

Er zijn maar weinig kinderen in Nederland die niet op de klassieke manier hebben leren …

Share
Share