Waarom is iDEAL de populairste betaalmethode in Nederland?

iDEAL is een van de bekendste online betaalmethodes in Nederland. Tegenwoordig worden er veel en vaak allerlei producten en diensten via internet gekocht. Daarnaast wordt deze betaalmethode ook gebruikt als je een tikkie van iemand wilt betalen. Maar wat is iDEAL nu precies en waarom is het een van de populairste betaalmethodes op het moment? Dit lees je allemaal in deze blog.

Wat is iDEAL?

iDEAL is een online betaalmethode uit Nederland. Als consument kun je hiervan gebruikmaken om een aankoop te doen, maar ook bijvoorbeeld om geld terug te krijgen door bijvoorbeeld een tikkie naar iemand te sturen. Deze betaalmethode is veilig, snel en makkelijk in gebruik. Of je nu online boodschappen doet of bijvoorbeeld tickets voor een concert of theatershow koopt. Het kan vaak allemaal met iDEAL. In Nederland is het heel fijn om te weten dat deze methode bijna altijd tussen de betaalopties staat als je een online aankoop wilt doen.

5 redenen waarom iDEAL zo populair is

1. Banken

Er zijn veel Nederlandse banken die iDEAL als betalingsmethode aanbieden. Hierdoor kan je er automatisch vanuit gaan dat je veilig iDEAL kunt gebruiken. Voor banken is het natuurlijk uitermate van belang dat de betalingsmethodes die ze aanbieden 100% veilig zijn en geen datalekken of andere problemen doen veroorzaken. Doordat banken vertrouwen hebben in deze betaalmethode, is het vanzelfsprekend dat consumenten en bijvoorbeeld ook webshops hetzelfde voorbeeld volgen en deze ook aanbieden. Iedereen steekt elkaar als het ware aan waardoor iDEAL steeds populairder wordt en maar blijft groeien.

2. Snelheid

Het is heel fijn dat wanneer je met iDEAL geld overmaakt het meteen op de juiste rekening staat. Het is zo goed geregeld dat je eigenlijk je geen zorgen hoeft te maken dat je je geld niet of te laat krijgt. De meeste mensen en bedrijven hebben het geld vrijwel direct op hun rekening staan. De volgende keer als je geld overgemaakt krijgt via iDEAL, kun je je bankapp openen om te controleren of het bedrag meteen zichtbaar is op je rekening. Dit is meestal wel het geval, wat natuurlijk heel fijn is.

3. Veiligheid

Omdat we hier met echt geld te maken hebben, is het natuurlijk belangrijk dat je er zeker van kunt zijn dat je geld goed en veilig aankomt. Tijdens een betaling wordt een veilige verbinding gecreëerd en kan je ervan uitgaan dat je geld op de juiste rekening terechtkomt. Dit gebeurt bij webshops, maar bijvoorbeeld ook als je een kansspelwebsite bezoekt. iDEAL mag alleen maar door gelicentieerde kansspelwebsites worden gebruikt. Lees op Time2play meer hierover.

4. Gratis

Als je geld overmaak via iDEAL, dan is het goed om te weten dat het helemaal gratis is. Er komen namelijk geen transactiekosten bij kijken. Bij andere betaalmethodes kan dat wel het geval zijn. Het is daarom extra fijn dat bijna alle banken en heel vel webshops in Nederland iDEAL aanbieden, zodat jij nooit extra kosten hoeft te betalen.

5. Gemak

Als je online iets koopt, dan wil je dat de betaling zo snel en makkelijk mogelijk verloopt. Je hebt bij een betaling via iDEAL geen inloggegevens nodig, zoals een e-mailadres en wachtwoord. Een account maken, hoeft ook niet te gebeuren, wat wel zo handig is. Het enige dat je nodig hebt is je bankapp, zodat je via die app de betaling kunt voldoen en dat is ongeveer binnen 3 seconden gebeurd. Ook is het makkelijk om met je telefoon, tablet of computer te betalen. Dat betekent dat je vanaf al je apparaten die toegang tot het internet hebben producten en diensten kunt aanschaffen.

Het verschil tussen iDEAL en andere betaalmethodes

Er zijn natuurlijk heel veel verschillende manieren om online te betalen. Je kunt onder andere kiezen uit iDEAL, PayPal, Klarna of Afterpay. Het grootste verschil met PayPal is dat je hierbij wel inloggegevens nodig hebt en je ook beschermd bent tegen onjuiste aankopen. Mocht je bijvoorbeeld een groene tas kopen, zoals in de beschrijving van het product online stond, dan kan je je geld terugvorderen als de tas niet voldoet aan de beschrijving op het internet. Bij Klarna en Afterpay kun je het product in huis krijgen, zonder dat je vooraf hoeft te betalen. Bij iDEAL moet je dit wel vooraf doen.

De reden dat mensen voor Klarna of Afterpay kiezen, is omdat ze zeker willen weten dat het product aan alle wensen voldoet. Maar ook wanneer je kleding koopt in verschillende kleuren en maten, is het vaak handig om de betaling uit te stellen. Zo kan je thuis eerst alles passen en bedenken over welke maat en kleur je tevreden bent. De overige producten stuur je dan terug, waardoor je alleen het bedrag kwijt bent van de producten die je houdt. Iedereen heeft een voorkeur voor een bepaalde methode en dan is het natuurlijk handig dat er zoveel zijn.

Share

About Advertorial

info@trotsemoeders.nl'
Een advertorial is interessante content die gesponsord wordt door een of meerdere van onze partners. Heb je interesse in een advertorial, neem dan contact op met info@trotsemoeders.nl

Check Also

Welke Factoren Beïnvloeden de Keuze van Gokkers voor Online Casino’s?

Introductie Gokken blijft een interessante bezigheid voor velen. Tegenwoordig liggen ook online de mogelijkheden open …

Share
Share