Haas kent een mop

Kip zit in een dip. Ze heeft pijn in haar buik. Haas plukt een roos en bakt een taart voor haar. Niets helpt. Dan kent haas een mop, en nog een. Dat helpt wel, maar niet voor lang.

Kip hangt scheef in de stoel en haas maKip zit in een dip. Ze heeft pijn in haar buik. Haas plukt een roos en bakt een taart voor haar. Niets helpt. Dan kent haas een mop, en nog een. Dat helpt wel, maar niet voor lang.akt zich zorgen om kip. Kip weet niet wat er met haar aan de hand is. Haas wil haar graag helpen, ze wil een muts of een vest brengen, dit helpt niet. Dan gaat ze naar de tuin en plukt een bloemen voor kip. Kip vind ze erg mooi maar het helpt niet tegen de pijn. Dan bakt haas een taart, die is erg lekker, maar de pijn word nu erger. Dan gaat haas proberen kip aan het lachen te maken door zijn tong in zijn oor te steken, te flappen met zijn oor, te ploffen met zijn wang, maar ook dit helpt niets.

Dan komen er allemaal vrienden, een varken, een muis een mol en een vos. Haas kent een grap, als hij die verteld liggen de vrienden en kip in een deuk, haas verteld er nog een, iedereen heeft nu pijn in hun buik van het lachen. Dan komt er een wolf aan, iedereen is bang voor hem en rent weg om zich te verstoppen. Wolf rent achter kip aan, haas roept achter hem aan: stop! Niet doen, kip is lief. En haas begint ook een mop te vertellen aan wolf, haas vertelt er nog een, en in die tijd kunnen alle dieren weg rennen. Dat was slim van haas. En kip voelt au, weer een steek, maar wat is dat? Een ei! Ze heeft een ei  gelegd, en de buik doet niet meer pijn. De kip is blij met haar ei, en blij met haas een geeft haas een zoen op zijn wang, smak!

Recensie
Haas kent een mop
is een boekje voor beginnende lezers. Voor kinderen die halverwege groep 3 zitten. (M3, voormalig AVI 1-2) Het is een mooi klein boekje, wat handig is voor de kleinere handen. Het boekje telt 33 bladzijden. Op de meeste bladzijden staat tekst en illustraties. De kinderen kunnen dit boekje alleen lezen maar ook samen met iemand anders.
Het verhaal gaat tussen kip en haas en als kip wat vertelt staat het hoofd van kip bij de tekst en als haas wat vertelt het hoofd van haas. En als er zo wat verteld word is de tekst scheef gedrukt. Mijn dochter zit nu aan het einde van groep 3 en kon het boekje goed lezen. Er zit een leuk verhaallijn in die makkelijk te begrijpen is voor de kinderen. Ook vond ze het erg leuk dat we het samen konden lezen. Om en om een stukje lezen.

Haas kent een mop – Annemarie Bon
Zelf lezen, hardcover, 33 pagina’s, The house of books
Bestel dit boek hier via Bol.com>>>

Lees ook:
Mama!
Dochters van het land
Balotje in de dierentuin

About Grietje Ekkelenkamp

e.e.ekkelenkamp@hetnet.nl'
Ik ben Grietje Ekkelenkamp en woon in Gramsbergen. Ik ben 30 jaar oud en heb 3 kinderen. Een dochter van 7, Rianne. Een zoon van 6, Evan. En een dochter van 4 jaar oud, Alice. Toen Alice 2 jaar was is bij haar Leukemie geconstateerd. Ze moet 2 jaar chemo-en en die 2 jaar is 23 januari voorbij. En dan hopen we dat de leukemie niet meer terug komt. Voor dat Rianne werd geboren was ik kraamverzorgster, dit heb ik met heel veel plezier gedaan. Maar voor mijn gevoel was dit niet te combineren met kleine kinderen. Ik hoop dit later wel weer op te pakken. Ik werk nu als verzorgende in de thuiszorg.

Check Also

Zelf leren lezen met Stink AVI’s

Echt leren lezen is vooral oefenen. Eerst met letters en klanken, daarna met woordjes. Voordat …