Balotje is jaloers

balotje-is-jaloers-recensie-copyright-trotse-moeders-1Balotjes nieuwe buurmeisje heeft een grappig hondje, een schommel en een grote stoere broer. Alles aan Li is leuk en mooi, vindt Balotje. Maar vandaag heeft Li een grote bloem in haar lange haren. Zo mooi dat het bijna pijn doet aan Balotjes ogen. Ineens heeft ze geen zin meer om samen te spelen.

Recensie:
Heerlijk vrolijk boek voor peuters en kleuters. Het verhaal gaat over Balotje en haar kennismaking met de emotie jaloers. Niet met die woorden benoemd, maar zo mooi beschreven zoals het bij kinderen is; het is er wel maar er zijn nog geen woorden aan te geven.

FullSizeRender

De beschrijvingen in het verhaal zijn ook zo kloppend met hoe kinderen naar dingen kijken; een opsomming van details. Een grote broer, een roze schommel, een grappig hondje, lange zwarte haren. Lotjes buurmeisje Li heeft het allemaal. En Balotje allemaal niet. Dat steekt. En ineens wil ze eigenlijk niet meer met Li spelen.

FullSizeRender-2

Maar mama kan haar uitleggen dat je nu eenmaal niet alles kunt hebben wat een ander heeft en laat Balotje zien wat zij wél heeft. En dan is het weer goed en gaat Balotje weer spelen met Li, met de dingen die zij samen hebben en dat is eigenlijk ook wel heel erg leuk!

FullSizeRender-1

De tekenstijl is eenvoudig, kleurrijk. Mijn dochter kan er alleen maar niet aan wennen dat de neus van Balotje niet netjes ingekleurd is. Hij is overdwars en niet binnen de lijnen roze gekleurd. Dat roept bij haar steeds weer vragen op. Maar dat vind ik dan juist wel weer grappig! Er zijn veel verschillende boekjes over Balotje. Ik ga zeker eens op zoek naar de rest!

Balotje is jaloers – Yvonne Jagtenberg
Hardcover, 32 pagina’s, uitgeverij Leopold
Bestel dit boek hier >>>>

Bekijk hier alle boekjes over Balotje >>>>

Share

About Lara Bellis

lbellis@xs4all.nl'
Mijn naam is Lara Bellis en ik ben 31 jaar. Ik woon samen met mijn man en onze kinderen Arthur (5) en Felien (2) in Amersfoort. Naast Trotse Moeder ben ik muziektherapeut en als zelfstandige breng ik muziektherapie aan huis bij volwassenen met een verstandelijke beperking en ook aan kinderen met autisme.

Check Also

Als Verdriet op bezoek komt

Ons gezin heeft door het overlijden van een vriend met ALS de afgelopen weken veel …

Share
Share