Oh dennenboom, wat zijn je takken wonderschoon – gezellige doe-tips voor Kerst

Sint heeft zijn spullen ingepakt, de rendieren staan alweer in de voortuin en de Last Christmas is weer op de radio te horen… It’s Christmas time! Tijd om je huis helemaal in kerstsferen te brengen, samen met je kids!

Ter inspiratie hebben wij in samenwerking met ActiePagina.nl een aantal tips op een rijtje gezet hoe je het huis samen met je kids in kerstsferen kunt brengen. Dus slinger de kerst-cd van Nick en Simon aan en lees snel verder.

Knutselen
77b3900a-e911-4e76-b889-ef046c7b3b16Niets is leuker dan op een grijze woensdagmiddag een knutselmiddag in te plannen. Zorg voor genoeg stickers, sjablonen met sterren, kerstbomen en rendieren en natuurlijk genoeg rode en groene stiften. Laat je kids hun fantasie de vrije loop gaan, leg het eindresultaat vast op foto en gebruik dit voor de kerstkaart. Niets is leuker dan een persoonlijke kaart. En je kan deze ook nog eens vanuit je luie stoel bestellen (met korting) via bijvoorbeeld Greetz.nl.

Kerstboom versieren
Het halen van de boom is natuurlijk al een hele belevenis met je (b)engeltjes. Natuurlijk wil je de mooiste, grootste, meest volle boom scoren zodat hij volgehangen kan worden met de meest originele versiering. En hoe kan dat nu beter dan je kids zelf de versiering te laten maken, zoals een kerstklokje van Danone-bakjes.

Wat heb je nodig?

 • Lege bakjes Danone
 • Verschillende kleuren verf
 • Stickers en glitters
 • Chenille draad
 • Kralen

En nu aan de slag!
Spaar van tevoren verschillende kleuren bakjes en laat je kids deze verven door bijvoorbeeld een kerstboom, sneeuwvlokje of ster erop te schilderen. Versier de bakjes vervolgens met glitterlijm of glimmende stickers voor een echt kersteffect! Maak vervolgens aan de bovenkant van het bakje een klein gaatje, rijg daar het chenille draad doorheen en maak beide kanten van het draad aan elkaar vast zodat je een lus krijgt. Rijg daar vervolgens een kraal doorheen als klingel en hij kan zo in de kerstboom!

kerst-tips-trotse-moeders

Kerstdiner
Bij kerst hoort natuurlijk een kerstdiner. En bij een kerstdiner hoort natuurlijk een feestelijk gedekte tafel. Laat je kind(jes) de tafel versieren door hun kerstkleurplaten op tafel te leggen, te bestrooien met kerststerretjes en servetten als een kerstboom te vouwen. Daarnaast kunnen ze natuurlijk helpen bij het netjes neerleggen van de borden en het bestek. Nog op zoek naar leuke kerstitems voor op tafel? Neem eens een kijkje op de website van H&M, de home-collectie is echt een aanrader!

Kerstkoekjes bakken
Leuk tijdverdrijf tijdens de kerstvakantie is om kerstkoekjes te bakken met de kind(eren). Daarnaast heb je gelijk wat lekkers op de kerst-etagère, naast de kerstkransjes. Maak het nog feestelijker door uitsteekvormpjes in de vorm van een ster of kerstboom aan te schaffen.

Wat heb je nodig voor 20 kerstkoekjes?

 • cookie-235806_960_720200 gram bloem
 • 80 gram basterdsuiker
 • 150 gram boter
 • 1 eetlepel melk
 • 1 ei
 • 1 theelepel bakpoeder
 • ¼ citroen (de rasp)
 • zout
 • poedersuiker met water (voor het glazuren)

En nu aan de slag!
Kneed de bloem, basterdsuiker, boter, melk, ei, zout, bakpoeder en de rasp tot een soepel deeg, maak hiervan een bal en verpak in folie. Laat het deeg 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven op 175 graden. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een plak van 4 a 5 mm dik.
Steek vormpjes uit het deeg met behulp van een glas of speciale stekertjes. Steek in het midden van het koekje ook een gaatje van plusminus; 1 cm.
Smeer de koekjes in met geklutst ei.
Bak de koekjes in 15 tot 20 minuten goudbruin.
Glazuur de koekjes na afkoelen met een mengsel van poedersuiker en water. (100 gr poedersuiker met 2 a 3 eetlepels water. Roer dit mengsel glad).
Bestrooi met hagelslag of pareltjes.

About Advertorial

info@trotsemoeders.nl'
Een advertorial is interessante content die gesponsord wordt door een of meerdere van onze partners. Heb je interesse in een advertorial, neem dan contact op met info@trotsemoeders.nl

Check Also

Vlaggen voor op een kinderkamer

Wie aan decoratie denkt, komt al snel op foto’s voor aan de muur uit, of …