Zoek boek!

Er zijn maar weinig boeken waarin je zoveel kunt zoeken.
Dit boek is gek,
is vreemd, is raar.
is dol, is dwaas.
Kijk zelf maar.

naar al die maffe maale dingen
knetter knotse tekeningen.

Lezen hoef je niet zozeer.
Zoeken moet je des te meer!

Een jongen met een nepkanon,
een hondje op een luchtballon,
een walvisbek als restaurant,
een boomhuis met een olifant.

En dat is nog maar het begin
nog veel meer vind je binnenin.
Nouja, je moet goed blijven kijken
en tips en plaatjes vergelijken.

Houdt het zoeken op het einde op?
Nee! Nee! Nee! Stop!

Er is nog veel meer.
Begin opnieuw, zoek nog een keer!
Als je kijkt, vergeet dan niet:
er is meer dan dat je ziet!

Recensie
Dit zoek boek is op een mooie manier opgebouwd. Er staan teksten, uitgedrukte vormen en veel tekeningen in. Als je door de uitgedrukte vormen kijkt, zie je iets van de vorige of volgende bladzijde. Als je de bladzijde omslaat kan je kind weer gaan zoeken waar het precies staat. De tekst die onder aan de bladzijde staat verwijst weer naar de tekeningen. Je kind kan dan zoeken waar het is getekend. De tekst is in rijmvorm geschreven, wat erg makkelijk voorleest. Aan het einde zit een bladzijde die je naar boven uit kan flappen. Daar staan de cijfers 1 tot en met 12 op. Daarachter staan dingen die je op kan zoeken. Bijvoorbeeld 1 koe, 5 donuts of 12 rode boeken. Je moet dan het hele boek door om alles te kunnen vinden.

In eerste instantie dacht ik:”wat een druk en vol getekend boek”.  Maar hoe vaker ik het mijn kinderen voor lees, hoe mooier het wordt. Als je de bladzijde naar boven flapt, zoals ik hier boven heb beschreven word je kind erg gedreven om alles op te zoeken. Hij/ zij leert daarvan om goed te kijken en te tellen.

Niet alleen je kind (peuter / kleuter) is gedreven om te zoeken, maar jij zelf kan er ook erg fanatiek van worden! Dus een heerlijk moment om samen iets leerzaams te doen met je kind.

Zoek boek! – Bob Staake
Doeboek, Hardcover, 44 pagina’s, Lemniscaat

Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Die daar – het allerleukste beeldwoordenboek voor dreumesen en peuters

Mijn peuter van net twee jaar kan geen genoeg van Die daar krijgen. Het grote …

Share
Share