Wat Odette niet vertelde (maar James allang wist)

odettePlainview, Indiana – een klein slaperig stadje in het zuiden van de VS. In de jaren zestig ontmoeten de hartsvriendinnen Odette, Clarice en Barbara Jean elkaar zo vaak ze kunnen in Earl’s All-You-Can-Eat, waar een onverbrekelijke vriendschap ontstaat. , De drie zijn zo vaak samen dat ze al snel de bijnaam ‘de Supremes’ krijgen.

Veertig jaar later is die vriendschap nog net zo belangrijk voor de drie vrouwen, en ontmoeten ze elkaar nog steeds elke week op dezelfde dag en dezelfde tijd bij Earl’s. Het leven is voor geen van hen makkelijk geweest, maar Odette wist haar vriendinnen door dik en dun te steunen. Nu staat zij zelf voor het grootste gevecht van haar leven, en is het tijd voor Clarice en Barbara Jean om hun eigen geesten uit het verleden onder ogen te komen.

Recensie
Odette, Clarice en Barbara Jeans zijn hartsvriendinnen en blijven hartsvriendinnen voor heel hun leven. Ze steunen elkaar door dik en dun. Odette ontmoet James, met wie ze later zou gaan trouwen. James was anders dan andere jongens. Hij stond vroeg op om te werken en ’s middags moest hij naar college. Hierdoor was hij ’s avonds zo moe dat hij regelmatig half in slaap viel als hij met Odette uit was. Dit was iets wat Odette zo leuk vond aan James; hij durfde volledig zichzelf te zijn als ze samen waren.

Clarice was samen met Richmond. Maar op een gegeven moment trok Clarice het niet meer. Ze vond dat ze meer verdiende dan wat Richmond haar kon geven. Een moeilijke tijd volgt. Barbara is alcoholiste en op het moment dat Odette kanker heeft, verteld ze Barbara eens goed de waarheid; er moet iets aan die verslaving gedaan worden! Vind Barbara de kracht om van haar verslaving af te komen en hoe gaat het verder met Odette? Zal ze haar ziekte overwinnen?

Wat Odette niet vertelde (maar James allang wist) schijnt een verhaal te zijn in de sfeer van Een keukenmeidenroman. Zelf heb ik ‘Een keukenmeidenroman’ niet gelezen, dus ik kan hier niet over oordelen. Wel weet ik dat Wat Odette niet vertelde (maar James allang wist) een leuk en vlot geschreven verhaal is, met de nodige up’s en down’s van de drie hartsvriendinnen.

We lezen hoe de 3 meiden elkaar hebben ontmoet in hun jeugd en hoe het met ze gaat als ze volwassen zijn. Eén ding staat vast; de meiden steunen elkaar door dik en dun en elkaars steun hebben ze soms heel hard nodig! Wat Odette niet vertelde (maar James allang wist) is een prachtige roman. Een roman die je niet snel aan de kant legt!

Wat Odette niet vertelde (maar James allang wist) – Edward Kelsey Moore
Roman, paperback, 350 pagina’s, De Fontein
Bestel dit boek hier >>>>

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

De verloren verteller

Ik houd van lezen. En ik houd van boeken, gewoon, papieren boeken. En sommige boeken …