Lalaloopsy luier verrassing

lalaloopsy babies diaper surpriseBaby’s die bedeltjes poepen. Huh? Nadat ik moest gniffelen helpen mijn dochters mij gelijk met uitleggen. Zij hebben de commercial over deze pop op televisie gezien en schijnen er al alles van af te weten. Er zijn nu twee verschillende Lalaloopsy Baby Diaper Surprise in omloop.

Peanut Big Top heb ik hier voor mijn neus. De andere heet Blossom Flowerpot. Zij heeft een bloemenketting om en een roze mutje. Voor de rest lijken ze veel op elkaar. Beiden zullen jonge meisjes (kleuters en meisjes tot 8 jaar) aanspreken. Moeilijk kiezen dus voor de kinderen in de winkel, maar als gever van het cadeau kan je eigenlijk geen foute keuze maken. Dat is fijn!

lalaloopsy babies diaper surprise 9Het blijft altijd een gedoe om dit soort speelgoed uit de verpakking te krijgen. Ook deze Lalaloopsy Babies Diaper Surprise is hier geen uitzondering daarop. Maar eenmaal uitgepakt, spreekt het op zich vanzelf.

Het is een plastic pop waar het flesje met water (zelf vullen natuurlijk) in het mondje past. De navel is een drukknop, die best zwaar drukt. De luiers kan je makkelijk aan en uit doen.  De luiers sluiten met twee klittenbandjes;  dat lukt iedereen. Het paarse mutsje in de vorm van een olifant zit los op het hoofd van de pop. Helaas valt die bij ons heel erg snel af. Als in… eigenlijk continu en bij elke beweging. Jammer. Hierdoor wordt het mutsje met het spelen amper gebruikt en ligt het in de hoek van de kamer.

Het hoofd, de armen en de benen kunnen bij de schanieren aan de romp bewegen. Een nadeel is wel dat de pop eigenlijk alleen kan liggen. Hij blijft gewoon niet zelfstandig zitten, dus voeren met het bakje en lepeltje moet je echt doen terwijl je de pop vasthoudt of als je haar tegen een muur aanzet. Niet handig tijdens het spel van de kinderen.

Wat erg leuk is en ze bij Lalaloopsy altijd erg goed kunnen is de vrolijke kleuren en leuke designs. Alle 4 de luiers (met en zonder bedeltjes) hebben elk een leuk eigen design. Ook het waterflesje is in de vorm van een klein vogeltje. Erg schattig. Alles valt gelijk in de smaak bij mijn kinderen.

lalaloopsy babies diaper surprise 8Hoe werkt het?
In de luier die de pop al aanheeft in de verpakking, zit geen bedel. Dit is een “gewone” luier. In de drie luiers die er bij verpakt zijn, zit in elk 1 bedel. De bedel zit verstopt onder een laag die oplost zodra het in aanraking komt met water. Dan komt de bedel dus tevoorschijn.

Aangezien mijn kinderen de commercial dus al gezien hadden, riepen ze gelijk na 1x voeden en 1x op de navel knop drukken: “hij is kapot; hij doet het niet”. De pop werkt absoluut niet zo vlekkeloos en snel zoals in de reclame. Je moet echt een paar keer op de navel drukken en de pop meerdere keren met water voeden met water totdat er genoeg water in de luier zit om het oplosbare laagje te doen verdwijnen.

Let hierbij op dat het niet een grote waterboel wordt. Het overtollige water komt namelijk het mondje weer uitgelopen zodra er te veel water in de pop zit. Het is niet echt goed te zien op de foto maar het bedeltje komt niet vlekkeloos uit de luier. Delen van het witte oplosbare laagje zie je nog en moet je even van de bedel af vegen. Dit is trouwens geen probleem.

lalaloopsy babies diaper surprise 7De oudste van 9 jaar vond het zeker erg leuk, maar je merkt wel aan haar dat ze het plassen van de bedels interessant vond. Daarna verloor ze eigenlijk gelijk haar interesse. Ook mijn dochter van 7 jaar speelde na 3x bedel plassen eigenlijk niet meer met de pop.

Mijn kleuter van 5 jaar daarentegen wel. Zij is dol op haar nieuwe pop en sleept haar overal mee naartoe. Bij haar gebeurde wel iets anders. Zij was teleurgesteld dat er na 3x plassen er geen nieuwe bedels meer in de luiers tevoorschijn komen. Ze zijn echt binnen 5 minuten klaar met de bedeltjes uit die drie luiers te krijgen; het uitpakken van de verpakking duurde langer dan het plassen van de verrassingen.

Dit heeft wel tot gemopper geleid. Dat is toch een groot deel van waarom je deze pop wil hebben als kind. De luiers kan je ook los kopen in verpakkingen van 3 luiers voor € 7. Voor iedereen zelf de afweging of dit het waard is om extra luiers aan te schaffen.

lalaloopsy babies diaper surprise 5Het armbandje voor de bedels is trouwens van hard plastic. Hij gaat op zich makkelijk open en dicht. Jonge kinderen hebben hier wel wat hulp bij nodig. De armband is wel wat aan de grote kant. Ik kan hem zelfs om! Maar eerlijk is eerlijk: dat heeft de pret niet gedrukt bij mijn dochters.

Concluderend hebben wij gemengde gevoelens over deze pop. De pop valt in eerste instantie erg in de smaak bij de meiden; er komt zelfs wat ruzie over van wie die wordt en wie mag voeden en laten plassen. En… voor wie de armband wordt. Zeker goede signalen bij nieuw speelgoed. Het laten plassen en het tevoorschijn toveren van de bedel is wat lastiger dan gedacht, maar uiteindelijk wel goed te doen.

De bedels zijn op zich leuk, maar het grote nadeel is dat je “maar” 3x kan plassen voor een bedeltje. Dat is toch wel de kern van deze speelgoed pop en kan tot teleurstelling leiden. Voor jonge meisjes is de pop wel aantrekkelijk genoeg om na het bedelplassen met de pop te blijven spelen. Het is dus wel echt een kwestie van verwachtingen managen bij deze pop. Voor de rest is alles van goede kwaliteit; het kan jaren mee.

Lalaloopsy Diaper Surprise – luier verrassing
Bekijk op bol.comLalaloopsy baby-pop, ruim 30 cm groot, incl luiers, flesje, armbandje en bedeltjes
MGA Entertainment, Lalaloopsy
Bestel “Peanut Big Top” hier >>>>

Bestel “Blossom Flowerpot” hier >>>>

Share

About Saray

saray@hupemail.nl'
Met mijn man en onze drie dochters, huisdieren en veel boeken, woon ik in West-Friesland. Ik ben actief in de gemeente waar ik woon, werk fulltime, kook en tuinier graag en ben bovenal moeder.

Check Also

Fluffie Stuffiez – pluk je eigen knuffel

Zoals veel Trotse Moeders weten is uitpakken voor veel kinderen een groter plezier dan het …

Share
Share