BeyWheelz Crash Course Set

Daag vrienden uit met deze BeyWheelz Crash Course Set van BeyBlade (Hasbro). Deze set bevat 2 Beywheelz, een soort van tollen, die met een ripcord launcher als een soort stevige wielen weggeschoten kunnen worden. Op de bijgeleverde Crash Course arena – een kunststof parcours – kunnen de Beywheelz met elkaar strijden, racen of stunten.

Recensie
Wat me opvalt is dat de Baywheelz zelf er erg degelijk uitzien. Ze bestaan uit meerdere onderdelen die onderling met andere Beywheelz te combineren zijn. Hierdoor krijgen de Beywheelz weer andere eigenschappen. Een in elkaar gezette Beywheelz voelt massief en stevig aan. De andere onderdelen, zoals de voor iedere lancering benodigde ripcord launcher, zien er daarentegen wat fragiel uit. Vooral de ripcord. Ik vraag me af of dit bij veelvuldig gebruik wel de kwaliteit biedt die je van deze prijs mag verwachten. Ook de Crash Course arena doet wat goedkoop aan, maar ik met eerlijk zeggen dat nu er al veel mee gespeeld is, er nog geen scheurtje in te bekennen is. Toch zou bijvoorbeeld een extra ripcord bij dit pakket welkom zijn, al is het maar omdat kleinere onderdelen nogal eens zoek raken.

Hoewel het speelgoed geschikt is voor kinderen vanaf 8 jaar, zijn allebei mijn zonen (van 6 jaar en bijna 9 jaar) er handig mee. Ik denk niet dat ze al alle mogelijkheden benutten, zoals het variëren van de eigenschappen door onderdelen te wisselen, maar ze hebben enorm veel plezier. Hoe langer ze er mee spelen, hoe handiger ze worden om de Beywheelz te sturen. En dit is echt bevorderlijk voor het speelplezier. Het is dan ook een leuk om de “wielen” over de schans gelanceerd te zien worden of om te zien hoe de jongens proberen de Beywheelz te laten botsen, al dan niet over de meegeleverde arena. Wanneer het lukt om een van de onderdelen van de Crash Course arena te raken, wordt de handeling in slow motion nagespeeld en kan er weer opnieuw begonnen worden aan een nieuwe uitdaging.

Dit is echt speelgoed wat veel uit de kast zal komen. Het is leuk om samen te spelen en uitdagend omdat er toch wel vaardigheid gevraagd wordt om hiermee te kunnen spelen zoals het bedoeld is. De jongens vinden het “cool”. Ondanks mijn reserves vooraf, vind ik het verrassend leuk speelgoed. Dit komt vooral doordat het door zijn eenvoud al snel te spelen is en ook geschikt is om kinderen van verschillende leeftijden samen mee te laten spelen. En door vaak te oefenen zie je de vooruitgang!

Bestel hier je eigen BeyWheelz Crash Course Set>>
Bekijk hier alle BeyWheelz producten>>

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Bring Home the Fun

Inmiddels is het al bijna ‘gewoon’ aan het worden voor veel mensen. Kinderen die thuis …

Share
Share