Cranberry Cheesecake – recept

Ik zal het maar direct zeggen: dit recept is niet geschikt voor kinderen, zwangeren of vrouwen die borstvoeding geven. Maar….. het is wel erg lekker!

Screenshot 2015-06-10 at 10.16.32Nodig:
• 50 gram boter
• 200 gram biscuits (bijvoorbeeld Digestive biscuit)
• 100 gram witte chocolade
• 3 eieren
• 600 gram roomkaas naturel
• 50 ml sinaasappelsap
• 150 gram suiker
• 250 gram cranberries (diepvries)
• 100 ml rode port

Bereiding:
Screenshot 2015-06-10 at 10.16.44Laat de boter op kamertemperatuur komen en zacht worden. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier. Verwarm de oven voor op 175 graden.

Maal de boter en de Digestive biscuits in de keukenmachine fijn. Verdeel de kruimels over de bodem van de vorm en druk goed aan.Screenshot 2015-06-10 at 10.16.56

Hak de chocolade in stukjes en klop de eieren los. Meng de chocolade, roomkaas, het sinaasappelsap, de suiker en eieren in de keukenmachine tot een gladde massa.

Schep het mengsel in de vorm. Bak de cheesecake in het midden van de oven in ongeveer 50 minuten gaar. Neem uit de oven en laat iets afkoelen.

Kook de cranberries met de port tot de port stroperig is en de cranberry’s gebarsten zijn. Verdeel de cranberrysaus over de cheesecake.

Serveer direct (bijvoorbeeld met een kopje SENSEO® Mocca Gourmet) of bewaar tijdelijk in de koelkast.

Screenshot 2015-06-10 at 10.17.14

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 20 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van bijna 18 jaar.

Check Also

3 leuke bakideeën voor Kerst

Kerst is dé ideale tijd om gezellig met het hele gezin te gaan bakken. Op …

Share
Share