Gratis workshops tijdens het kinder- en ouders vliegangstweekend in Aviodrome

Ik heb één keer gevlogen met alle drie mijn kinderen en dat was niet voor iedereen een succes… De angst van mijn dochter is niet afgenomen na een succesvolle en veilig heen- en terugreis. Integendeel: ze wil liever nooit meer vliegen! En er zijn veel meer mensen, ook volwassenen, met vliegangst. Gelukkig is er nu een mooie methode om daar van af te komen. En dit weekend (29 en 30 juni 2019) kun je een programma volgen, samen met je kind(eren) in Aviodrome (Lelystad).

Kinder- en ouders vliegangstweekend: bezoek het vliegangstweekend op 29 en 30 juni in Lelystad!
Moeite met vliegen? U bent niet de enige! Vliegangst komt veel voor bij volwassenen, maar ook bij kinderen. Met de vakantieperiode voor de deur kan de vliegangst maken dat voorpret voor de vakantie bedorven wordt, dat de vakantie dramatisch verloopt door stress voor de terugreis of dat de vakantie uiteindelijk helemaal niet doorgaat. Het zelfvertrouwen van het gezinslid met angst loopt een forse deuk op en het leidt tot spanningen binnen het gezin.

Dit is ongelooflijk jammer en ook onnodig. Stichting VALK is een samenwerkingsverband tussen de Universiteit Leiden, de KLM, Transavia en Amsterdam Airport Schiphol. Het instituut is op 1 februari 1990 gestart en heeft op basis van wetenschappelijk onderzoek een methode ontwikkeld om mensen van hun vliegangst af te
helpen. Van de meer dan 10000 mensen die in haar 30-jarig bestaan een training volgden, stapt 96% zonder angst in een vliegtuig.

Gratis workshops!
Op 29 en 30 juni 2019 organiseert Stichting VALK in samenwerking met het Aviodrome in Lelystad een themaweekend over vliegangst . Tijdens gratis workshops wordt geleerd wat angst is, hoe het ontstaat en wat daaraan te doen is. Daarnaast geeft een piloot van de KLM uitgebreid uitleg over hoe een vliegtuig vliegt. Het
programma is beide dagen hetzelfde.

PROGRAMMA
10.00 – 10.30 uur: Opening ‘Zo begint het’
Welkom bij dit Vliegangstweekend in Aviodrome, door de trainers van Stichting VALK, met een warming up voor de kids.

11.00 – 12.00 uur: Workshop ‘Over bang zijn’
Wat is bang zijn? Wat gebeurt er als je bang bent en hoe werkt je lijft? Dit is een interactieve workshop voor kids vanaf 6 jaar.

12.30 – 13.30 uur: Workshop ‘Luchtvaart, hoe zit dat nou?’
Een echte KLM-piloot neemt je mee op een denkbeeldige vlucht. Hoe bereid een piloot zich voor? Wat gebeurt er op de achtergrond voor vertrek en hoe kan een vliegtuig eigenlijk vliegen? Al deze vragen en meer komen aan bod.

14.00 – 15.00 uur: Workshop ‘We gaan vliegen’
Oke, we gaan niet echt vliegen. We gaan oefenen dat we gaan vliegen. Alles wat we in de vorige workshops hebben geleerd komt samen in deze oefening. Laten we samen kijken hoe dit gaat.
Ook de ouders (volwassenen) met vliegangst kunnen meedoen met deze oefening, waarbij we gaan oefenen aan boord van de echte Boeing 747 op het Aviodrome terrein.

15.30 – 16.30 uur: Workshop ‘Voor de reisgenoot’
Iedereen die reist met iemand die bang is, vraagt zich wel eens af: “Wat kan ik doen?” of “Help ik zo wel goed?”. Deze workshop is bedoeld voor iedereen die wil leren omgaan met een angstige reisgenoot. Sluit rustig aan, het hele gezin is welkom.
De kids die tijdens de eerste workshops meegedaan hebben, mogen ook verder werken aan hun eigen “project”.

16.30 – 17.00 uur: Workshop ‘Je angst de baas’
Afsluiting van de dag waarbij we graag horen of jij denkt dat jij nu je angst de baas bent. Dit doen we met een eindspel waarbij iedereen mag meedoen!

Bij de stand van Stichting VALK is het tijdens beide dagen mogelijk om met behandelaars van Stichting VALK te spreken en advies in te winnen. Daarnaast zijn verschillende ondersteunende zelfhulpmiddelen verkrijgbaar in de vorm van het zeer positief ontvangen zelfhulpboeken voor kinderen en volwassenen, een mobiele
telefoonapplicatie en een videozelfhulppakket.

Wilt informatie hoe u van uw angst af kan komen of om uw kind te helpen? Kom dan naar het vliegangstweekend op zaterdag 29 en/of zondag 30 juni in het Aviodrome in Lelystad. Adres: Pelikaanweg 50, Luchthaven Lelystad. Openingstijden: 10.00 uur tot 17.00 uur. De workshops zijn gratis. U betaalt alleen voor
de entree van het Aviodrome (gratis met MJK).

Voor meer informatie over het vliegangstweekend en/of over vliegangstbehandelingen kunt u contact opnemen met Stichting VALK. Telefoon: 071-5273733. Of surf naar: www.valk.org

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Zo kun jij je rijangst overwinnen

Veel volwassenen hebben last van rijangst. Bijna de helft van de inwoners van Nederland zit …

Share
Share