Zwanger zijn in Oostenrijk [blog]

charlotte-acupunctuur
acupunctuur

De teller staat op 37 weken en 6 dagen…

Zwanger zijn in Oostenrijk
De begeleiding vanuit de zorg buitengewoon goed. Sinds week 36 ben ik begonnen met een acupunctuur sessie. Ik krijg 20 minuten lang een paar hele dunne naaldjes in mijn onderbenen, daar waar heel veel zenuwen zitten.

Gebleken is uit onderzoek dat deze pijnloze methode de tijd dat je weeën hebt, tot wel 2 uur kan verkorten. Kom maar door dan!

Ik heb ongeveer 6-wekelijks (nu maandelijks) een routine afspraak bij de gynaecoloog. Er worden 3 bezoeken volledig vergoed door de basisverzekering en van alle extra bezoeken krijg ik zelfs ook nog wat terug.

charlotte-wachtkamer
wachtkamer bij de gynaecoloog

Bijdrage
Wat betreft de toelage tijdens mijn zwangerschapsverlof, daar verheug ik me nu al op! Ook zelfstandige ondernemers hebben de keuze 1, 2 of 3 jaar BETAALD verlof te nemen.

Verder krijg je maandelijks kinderbijslag van ca. 100 euro per maand en heb je vanaf de geboortedag recht op 16 weken bijdrage van ca. 4.000 euro.

Slechts één minpuntje: ze kennen hier geen kraamzorg zoals in Nederland. Als je op de 3e dag het ziekenhuis verlaat, komt een verloskundige maximaal 7 keer bij je langs om te kijken hoe alles met de kleine en met jou verloopt. Maar ze doet geen huishouden! Wanneer je de 4e dag pas wordt ontslagen uit het ziekenhuis, krijg je geen controles meer thuis.

Hopen dus dat ik het voor de 3e dag haal… Mijn moeder staat in elk geval al in de startblokken om me de eerste tijd de helpen.

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Je bevalling plannen! [blog]

Mijn eerste bevalling was geen pretje, verre van dat eigenlijk. De cliché zin: “Zodra ze …