Filmvoorstellingen voor ouders met baby’s

Voortaan kunnen jonge ouders ook naar de bioscoop, zonder het gedoe van een oppas te regelen. Pathé en Cinemum starten met speciale filmvertoningen voor ouders met baby’s. Zondag 10 maart om 11u zal de eerste première zijn van deze Pathé-Cinemum voorstelling. In Pathe Breda, Eindhoven, Groningen, Scheveningen en Tilburg zal dan de romantische komedie I Give It a Year draaien. De bedoeling is dat voortaan in deze 5 bioscopen elke zondag een Pathe-Cinemum voorstelling te zien is.

Maar wat houdt de Pathé-Cinemum voorstelling precies in? Het is niet alleen voor jonge ouders bedoeld. Ook opa’s, oma’s, vrienden, zwangere vrouwen en andere introducees mogen mee. Het geluid zal zachter staan dan normaal en het licht zal een beetje aanblijven. Ouders krijgen gratis een extra stoel voor hun baby. De zaal in- en uitlopen is toegestaan en er zijn faciliteiten om de baby’s (tot circa twaalf maanden) te verschonen en te voeden.

Initiatiefneemster Ane Rose weet dat ook jonge ouders wel eens naar de bioscoop willen. Maar een oppas regelen valt niet altijd mee, zeker niet als je kind nog erg klein is. Jonge ouders vinden het vaak gemakkelijker en prettiger om de baby mee te nemen. Hun ervaring is dan ook dat ouders na een eerste bezoek terug blijven komen. Het is veel rustiger in de zaal dan men zou denken. Als dit Scandinavische concept aanslaat, kunnen jonge ouders binnenkort in meer steden zonder oppas naar de nieuwste films.

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Vakantie met Buurman & Buurman

Juist in de vakantie is het gezellig om spelletjes te doen met je kind(eren). Of …