Familievoorstelling De Pindakaasprins [verslag]

pindakaasprins-orkater-verslag-copyright-trotse-moeders-1Op een grijze dag vol met regen en natte sneeuw gingen wij naar Tivoli/Vredenburg in Utrecht om naar de familievoorstelling De Pindakaasprins, gespeeld door Orkater in coproductie met Holland Baroque en Oorkaan, te bekijken. De setting buiten van het vieze gure en natte weer liep moeiteloos over in de setting van het stuk binnen. Met als grote verschil dat het binnen lekker warm en gezellig was. We hebben intens genoten van het prachtige stuk!

De Pindakaasprins gaat over een heel gewoon gezin in een hele gewone straat die wonen in een heel gewoon huis. Het gezin bestaat uit vader, moeder en 3 kinderen. Je had Esmaraldadina, zij was de oudste, Jaak was de jongste en Valentijntino zat daartussenin. Esmaraldadina weet altijd alles beter, Valentijntino is de liefste van allemaal en Jaak is de sterkste en de stoerste, de Pindakaasprins.

pindakaasprins-orkater-verslag-copyright-trotse-moeders-5

Al zo lang als de kinderen zich kunnen herinneren regent het de gehele dag en is de sfeer om te snijden in huis door een langdurige ruzie tussen vader en moeder. De kinderen pikken het op een dag niet meer en gaan in staking tegen alles wat stom is, maar bovenal gaan ze in staking tegen de regen. Ze besluiten dat er iets moet gebeuren en gaan op pad om een manier te vinden om de regen te verdrijven. Tijdens deze tocht maken de 3 kinderen allerlei spannende avonturen mee.

pindakaasprins-orkater-verslag-copyright-trotse-moeders-2

Wat een spectaculaire samenwerking vind er plaats op het podium. Er wordt geacteerd, gezongen, gedanst maar bovenal heel veel muziek gemaakt. Mooie klassieke composities worden afgewisseld met hedendaagse muziek met flinke gitaarpartijen. Het gehele podium wordt gebruikt en van de muzikanten van Holland Baroque wordt behoorlijk wat verwacht. Niet weggestopt in de orkestbak staan ze open en bloot op het podium. Ze acteren mee en de acteurs springen en dansen om hen heen.

pindakaasprins-orkater-verslag-copyright-trotse-moeders-3

Met minimalistische attributen en waanzinnige graphics worden er diverse scènes gespeeld en verschillende settings gecreëerd. Heel knap gedaan om door middel van paraplus een heel geloofwaardige draak te laten ontstaan. Er is zoveel te zien dat de kinderen en ik van begin tot het einde gegrepen worden door het verhaal en verbaasd zijn als de voorstelling ten einde is.

pindakaasprins-orkater-verslag-copyright-trotse-moeders-4

Ik wil Jaak zijn!” roept jongste zoon enthousiast uit nadat we een staande ovatie hebben gegeven. “Die is stoer en sterk en voor niets bang” Nou ja voor niets…… voor 1 ding wel maar dat vertellen we je lekker niet. Daar moet jezelf maar achter gaan komen.

Deze voorstelling is echt een aanrader voor alle kinderen en hun ouders welke van muziek en mooie verhalen houden. Of zoals oudste dochter zei: “een film die in het echt wordt gespeeld en waarbij veel meer te zien is”.

Voor de speellijst van de familievoorstelling De Pindakaasprins, klik hier >>>>

Share

About Stephanie Govers

stephanie@vanbachum.eu'
Mijn naam is Stephanie Govers en ik ben de Trotse Moeder van een dochter van 10 jaar en een zoon van 8 jaar.

Check Also

Social Squad maakt er een feestje van in het theater

 3 zeer populaire social creators/TikTokkers Anique Dreamon, Emma Keuven en Jesse van Wieren nu in …

Share
Share