Just Dance 2016 – recensie

just-dance-2016-recensie-copyright-trotse-moeders-wii-u-1Vorig jaar maakte ik kennis met Just Dance 2015. Deze versie was direct een succes bij mijn tweeling en deze game is echt met grote regelmaat uit de kast gehaald. Het grappige is dat mijn dochter echt van dansen houdt en dit ook vaak doet, maar dat juist haar tweelingbroer zo dol is op Just Dance 2015. Hij staat ook vaak zelf te dansen, of met vrienden die komen spelen.

just-dance-2016-recensie-copyright-trotse-moeders-1Ik was erg benieuwd naar Just Dance 2016. Ik had eerlijk gezegd precies hetzelfde verwacht als de vorige editie, maar dan met andere liedjes, maar de hele dans-game is heel anders!

Er zijn uiteraard nieuwe liedjes, 43 zelfs. In de onderstaande video kun je ze allemaal kort voorbij zien komen. Maar er zijn ook een heleboel andere “dance moves”, danspassen en bewegingen. Ik vind ze behoorlijk snel en pittig af en toe, maar mijn kinderen kunnen ze probleemloos volgen. Waar ik wel aan moest wennen was om mijn 9-jarige tweeling mee te zien dansen en mee te horen zingen op liedjes die, hoe zal ik het zeggen, vrij “volwassen” teksten hebben….

Wat ik enorm leuk vind aan deze versie, is dat er een spelvariant is waarbij je niet de pasjes na hoeft te doen, maar gewoon vrij kunt dansen. Wanneer mijn zoon dit doet (en dat is vrij favoriet bij hem), dan ziet hij zichzelf in beeld. Bij deze variant, maar ook bij het bekende ‘mee-dansen volgens het voorbeeld” kun je jezelf achteraf ook in een soort video-clip terugzien. Wanneer je wilt, kun je die zelfs opslaan.

just-dance-2016-recensie-copyright-trotse-moeders-2 just-dance-2016-recensie-copyright-trotse-moeders-3

Er staat veel ‘nieuwe’ muziek in deze Just Dance game, maar ook een aantal liedjes die zelfs opa en oma kennen, en dat is wel gezellig, want net zoals vorig jaar <klik hier voor de foto’s> vinden ze het reuze gezellig om mee te dansen. Zij hebben echter wel meer moeite met de – in mijn ogen – moeilijkere pasjes en bewegingen, maar na even oefenen, komen ze er al goed in.

just-dance-2016-recensie-copyright-trotse-moeders-5 just-dance-2016-recensie-copyright-trotse-moeders-6

Ik ben erg blij dat we allebei de versies hebben, want ze zijn duidelijk verschillend en bieden verschillende uitdagingen en mogelijkheden. Voor de kinderen heerlijk om regelmatig mee bezig te zijn, voor mij heerlijk om naar te kijken!

just-dance-2016-recensie-copyright-trotse-moeders-7

Hieronder de beschikbare versies voor de diverse consoles. Wij hebben de WiiU versie gerecenseerd.

Just Dance 2016 voor WiiU
Dans, Just Dance 4, game, Ubisoft
Bestel deze game hier >>>>

just-dance-2016-recensie-copyright-trotse-moeders-wii-u-6

Just Dance 2016 voor PS4
Dans, Just Dance 4, game, Ubisoft
Bestel deze game hier >>>>

just-dance-2016-recensie-copyright-trotse-moeders-wii-u-9

Just Dance 2016 voor Wii
Dans, Just Dance 4, game, Ubisoft
Bestel deze game hier >>>>

just-dance-2016-recensie-copyright-trotse-moeders-wii-u-7

Just Dance 2016 voor XboX 360
Dans, Just Dance 4, game, Ubisoft
Bestel deze game hier >>>>

just-dance-2016-recensie-copyright-trotse-moeders-wii-u-2

Just Dance 2016 voor PS3
Dans, Just Dance 4, game, Ubisoft
Bestel deze game hier >>>>

just-dance-2016-recensie-copyright-trotse-moeders-wii-u-3

Just Dance 2016 voor XboX One
Dans, Just Dance 4, game, Ubisoft
Bestel deze game hier >>>>

just-dance-2016-recensie-copyright-trotse-moeders-wii-u-19

Hier een link naar alle versies van Just Dance 2016 >>>>

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Just Dance 2022

Waarom we weer een nieuwe Just Dance in huis willen halen? Gewoon, omdat het leuk …