Relax mama!

Als je net moeder bent geworden staat de hele wereld op zijn kop. Hoe fijn zou het zijn als je af en toe dat stressventiel zou kunnen opendraaien. Nou, vanaf nu kan dat! Met de 101 tips en inzichten uit dit boek kun je de hele wereld aan: ‘Slapen is het nieuwe seksen’, ‘Die andere moeders doen ook maar wat’ en ‘Ga die dansvloer op.’ De boog kan tenslotte niet altijd gespannen zijn. Relax mama!

Recensie
Eerlijk toegeven, we doen er eigenlijk allemaal aan mee… We hemelen het moederschap op omdat we nu eenmaal trots op onze kinderen zijn en ze niet meer willen missen. Echter is het wel vreemd dat we niet zo uitgesproken zijn over de stressmomenten die we allemaal wel kennen. Want kinderen betekend stress en zeker met een baby in huis wordt je als moeder toch wel geleefd. Je leven staat in het teken van luiers verschonen, voeden en slaapjes… Sowieso slaap voor je kind, maar jij als kersverse mamma kan ook wel wat extra slaap gebruiken!

Relax mama! benoemt de stressmomenten die je als ouder kunt ervaren en brengt dat vooral op ludieke wijze, waardoor je zelf automatisch de dingen gaat relativeren. Een voorbeeld van een hilarische uitspraak in dit boekje: “een kind krijgen is een wonder, een kind hebben is gedonder.” Maar naast ludieke uitspraken staan er nuttige tips in. Dat wij moeders ons niet schuldig hoeven te voelen als we een keertje aan onszelf denken bijvoorbeeld. Verder krijg je tips om even te ontstressen, want een eigenschap van mama’s is toch wel dat we door willen blijven draven.

Wanneer je Relax mama! leest zul je veel herkenning vinden en dat maakt het boekje ook zo leuk. Absoluut een geweldig boekje om door te bladeren wanneer je even genoeg hebt van het moeder zijn en een fantastisch kraamcadeau voor alle kersverse mama’s! Een goed begin is immers het halve werk.

Relax mama! – Elsbeth Teeling
Opvoeding & Verzorging, paperback, 112 pagina’s, Uitgeverij Snor
Bestel dit boek hier via Bol.com>>>

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

DADOE: mama is de liefste

Oké, het is geen Vaderdagtip 😉 Maar wel leuk om in huis te halen. Bijzonder …

Share
Share