Jamie in 30 minuten

In 30 minuten een lekkere en gezonde maaltijd op tafel dankzij het boek Jamie in 30 minuten.
Na een drukke dag heb je vaak niet veel zin meer om uitgebreid te gaan koken. En ben je soms geneigd om snel een kant-en-klaarmaaltijd te bereiden. Volgens Jamie kan je in de 30 minuten, die je anders besteedt om naar de supermarkt te gaan en de maaltijd in de magnetron te zetten, een fantastische, complete en verse maaltijd op tafel zetten.

Jamie in 30 minuten helpt je met een paar handige trucjes en een goede organisatie dit ook daadwerkelijk te doen. De 50 verschillende recepten zijn zodanig geschreven dat je elke minuut optimaal benut.

Recensie
Ik ben gek op de kookboeken van Jamie Oliver! Ze zien er mooi uit, je kan er heerlijk in bladeren, het ene gerecht lijkt nog lekkerder dan het andere. Maar ondanks de vier, nu vijf, boeken van Jamie die in mijn kast staan, heb ik er nog nauwelijks uit gekookt. Ik durf het domweg niet aan. Het lijkt soms zo ingewikkeld en zoveel werk …

Jamie in 30 minuten heeft mij over de drempel geholpen. Er staat zo vaak dat je in 30 minuten een complete maaltijd op tafel kunt zetten, dat ik vond dat ik nu eindelijk de uitdaging moest aangaan en het gewoon proberen. En het lukte! Okee, ik was wat langer dan 30 minuten bezig, dat wel. Maar ik denk dat als ik iets beter had voorbereid, in plaats van voorbereiden tijdens het koken, die 30 minuten heel realistisch zijn. Ik ben geen topkok hè, die alle ingrediënten keurig voorgesneden overzichtelijk klaar heeft staan… En, ook niet onbelangrijk, het was lekker! Zelfs onze dochters, die nog wel eens kieskeurig zijn en niet zo happig zijn op vreemde dingen proeven, hebben het een en ander geprobeerd en lustten het.

Erg leuk van Jamie in 30 minuten vind ik dat er volledige maaltijden worden gepresenteerd: niet alleen een hoofdgerecht, maar zo’n drie maaltijd onderdelen (hoofdgerecht, voor- of bijgerecht en een toetje), en soms nog wel meer. De recepten zijn zeer gevarieerd en er staat voor elk wat wils in het boek: pasta, vis, vlees, kip en vegetarische gerechten.

De lay-out van J amie in 30 minutenis erg overzichtelijk: één pagina met beschrijving en één pagina met stimulerende foto’s (zo lekker ziet het er dus uit straks). De beschrijving is heel duidelijk en logisch opgebouwd. Je hoeft niet na te denken, maar gewoon de stappen volgen zoals ze beschreven staan. Bovenaan staat precies wat je nodig hebt per gerecht van de maaltijd. Dat is wel prettig, want ik ben eigenwijs, en wil graag kunnen variëren (want dat toetje spreekt me bijvoorbeeld niet zo aan) of alleen het hoofdgerecht klaarmaken. Ik verwacht overigens niet dat je bij variëren ook binnen de 30 minuten blijft, maar dat is minder belangrijk.

Nog een tipje: kijk goed voor hoeveel personen het gerecht is en reken de hoeveelheden om naar voor hoeveel personen jij kookt …

Ik vind Jamie in 30 minuten een aanwinst in mijn keuken: lekkere recepten, duidelijke beschrijvingen en de garantie dat je niet urenlang in de keuken staat te ploeteren en dus ook na een drukke werkdag iets aparts op tafel kunt zetten.

Jamie in 30 minuten – Jamie Oliver
kookboek,hardcover ,287 pagina´s, Kosmos Uitgevers
Bestel dit boek hier via Bol.com>>>

Lees ook
Reiskookboek Spanje
Het grote Italiaanse kookboek
Koken met Sylvia Witteman

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Met mes en stokjes

Als ik dit kookboek in handen krijg, blader ik het even door en valt mijn …

Share
Share