Dit leven is van jou – Tatiana de Rosnay

Tatiana de Rosnay heeft meerdere boeken geschreven, maar de eerste boektitel die bij me op komt bij het lezen van haar naam is “Haar naam was Sarah“. Dit boek heeft in 2009 maar liefst 30 weken lang op de eerste plaats gestaan in de Nederlandse Bestseller 60 en is er in totaal 138 weken in gebleven. Het boek is verfilmd, maar de film heb ik nooit durven kijken omdat het boek zoveel indruk had gemaakt dat ik het daarbij wilde houden!

En nu heb ik de nieuwste roman van Tatiana de Rosnay in huis: Dit leven is van jou. Op de cover staat: “Hoopvolle roman over een onverwachte vriendschap“. Dat klinkt als een fijn boek waar je niet wakker van gaat liggen! En goed schrijven kan deze Frans-Britse auteur, dus ik kijk er naar uit om het boek te gaan lezen.

Inhoud
De achttienjarige, introverte Martin Dujeu woont met zijn vader in het gegoede 15de arrondissement van Parijs. Zijn moeder is op jonge leeftijd overleden en met zijn vader heeft hij een slechte band. De enige twee liefdes in Martins leven zijn zijn hond en literatuur. Tot hij op een ochtend Célestine ontmoet, een dakloze dame die haar toevlucht heeft gezocht in een portiek in zijn straat.

Wat begint als een ontmoeting vol vooroordelen, groeit uit tot een hechte vriendschap tussen twee mensen die ogenschijnlijk niets met elkaar gemeen hebben, maar een gedeelde passie ontdekken.

De zware winter blijkt echter te veel voor Célestine en vanuit het ziekenhuis wil ze Martin nog één keer bedanken, op een wel heel bijzondere manier…

Dit leven is van jou is uitgegeven als paperback van 300 pagina’s door uitgeverij Ambo | Anthos.

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van bijna 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Het museum van verbroken beloftes

Het museum van verbroken beloftes van Elizabeth Buchan gaat over onvervulde liefde. Gesitueerd in Praag …