Star Wars VII – The Force Awakens [verslag]

star-wars-force-awakens-verslag-copyright-trotse-moeders-2Een jaar of 10 geleden heb ik eens alle DVD’s gekocht van de 6 Star Wars films die er tot dan toe verschenen waren. Nadat ik er een hele tijd over heb gedaan om uit te vinden of ik met deel 1 of met deel 4 moest beginnen (de meningen waren nogal verdeeld), zette ik deel 4 aan het begin van een winteravond aan en bereidde me voor op een lange Star Wars Marathon. Een half uur later hield ik het voor gezien. Ik kon met geen mogelijkheid in het verhaal komen en het boeide me dan ook niet.

Nu heb ik dat met boeken ook wel eens, en wanneer ik dan een hele tijd later hetzelfde boek nog een keer begin te lezen, blijkt het soms een pareltje te zijn, maar de moed ontbrak me om me nog een keer in Star Wars te verdiepen. Tot…. mijn jongste zoon de films wilde zien. Een kind van (destijds) 8 jaar, laat ik niet alleen naar dit soort films kijken, dus op een zondagochtend gingen we er samen lekker voor zitten. En tot mijn grote verbazing heb ik er net zoveel van genoten als mijn zoon! Uiteraard hielp zijn enthousiasme en ook zijn uitleg (kennis die hij had opgedaan uit de Disney serie Star Wars rebels). En zo zaten we ons allebei te verheugen op het zevende deel: Star Wars – The Force Awakens.

Vanmorgen was het dan zover. Nadat gisteravond de ‘zwarte-loper-première’ was, was het vanmorgen vroeg de beurt aan de pers om als een van de eerste deze nieuwe Star Wars film te zien. In JT bioscoop Hilversum, Dolby Vision. Zoonlief kon helaas niet mee, leerplicht weegt zwaarder, dus als compromis is zijn lievelingsknuffel meegeweest 😉

star-wars-force-awakens-verslag-copyright-trotse-moeders-4 star-wars-force-awakens-verslag-copyright-trotse-moeders-3

En wat was het een belevenis! Van het begin tot het eind één groot avontuur. Prima Star Wars verhaal, enorm dicht bij de sfeer van andere films, maar met betere technieken en veel meer details. Heerlijk om bekende personages en personen terug te zien. Hoera, Harrison Ford opnieuw als Han Solo, zeer geloofwaardig gespeeld. Uiteraard zit er humor in de film, maar er is vooral veel actie. Soms op kleine schaal, duellen, sabotage acties, soms op dusdanig grote schaal dat er hele planeten en beschavingen in één keer vernietigd worden.

star-wars-force-awakens-verslag-copyright-trotse-moeders-5

Het verhaal is boeiend, ook voor de niet ‘die-hard’ Star Wars fan. De beelden zijn imposant, het acteerwerk is klasse en waar ik ook enorm van het genoten was de muziek. Zo passend, constant, bij wat er in de film gebeurde. Soms de herkenbare tunes uit andere films, maar vaak ook gewoon schitterende muziek waar ik graag vaker naar zou willen luisteren.

Maar goed, je gaat niet naar Star Wars voor de muziek. En dat hoeft ook niet, want het is tweeënhalf uur lang genieten. De film is voor iedereen vanaf 12 jaar geschikt, ook voor mensen die nog nooit een Star Wars film gezien hebben. Ik ga er met mijn zoon van 9 ook nog een keer heen. Er zit wel veel geweld in de film, maar niet op een dusdanige manier dat mijn zoon er nachtmerries van gaat krijgen. Maar voor de meeste kinderen geldt dat 12 jaar een prima leeftijdsgrens is om naar deze film te gaan, hij is voor jonge kinderen waarschijnlijk lastig te begrijpen. Mijn dochter (ook 9 jaar) zou deze film véél te eng vinden. Je moet dus echt zelf goed beoordelen of je kind er aan toe is (of, net zoals ik, eerst zelf gaan kijken).

star-wars-force-awakens-verslag-copyright-trotse-moeders-8

Ik ga niets verklappen over de inhoud. Los van dat tweeënhalf uur Star Wars zich niet zo snel laat samenvatten, is het veel prettiger om deze film te gaan beleven. Gewoon in deze prachtige gecreëerde wereld duiken en genieten!

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Jippie No More! op het Cinekid Festival en vanaf 13 december in de bioscoop.

Iedere herfstvakantie vindt Cinekid Festival plaats: het grootste kinderfilm- en mediafestival ter wereld. De nieuwste …

Share
Share