Dagje strand zonder zorgen

Een heerlijk dagje strand met de kids. Heerlijk. Maar er gaan natuurlijk ook wel eens wat dingen fout. Nou zit je daar waarschijnlijk niet echt op te wachten als je gezellig met z’n allen een dagje op stap gaat. Hier dus een aantal tips om deze dag goed en zonder kleerscheuren door te komen.

Kind in zicht
Je moet er natuurlijk niet aan denken, maar toch kan het gebeuren. Je kindje is lekker aan het spelen, en opeens kan je hem/haar niet meer terug vinden. Om je hier goed op voor te bereiden, hebben we een aantal tips. Bij aankomst een foto maken met je telefoon is erg handig. Mocht je dan op zoek gaan, kun je aan voorbijgangers de foto laten zien. Misschien herkennen zij je kindje bij het zien van de foto. Een foto is ook een groot voordeel omdat er ook is te zien wat je kindje aan heeft. Ook is het slim om met je kind een vast herkenningspunt af te spreken. Dan bedoelen we niet bijvoorbeeld de rode parasol van de buren, want die gaan ook een keer weg. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de vlag dichtstbijzijnde strandtent. Zo kunnen ze als ze afdwalen, makkelijk de weg terug vinden. En last but not least: doe bij je kind een armband om met daarop je mobiele nummer. Vertel er dan bij dat als ze mama of papa kwijt zijn, ze dit bandje aan een voorbijganger kunnen laten zien zodat ze gebeld kunnen worden. Als jij je kindje een keer niet meer kan vinden, raak dan niet in paniek. Kijk eerst bij het water, dan op de afgesproken ontmoetingsplek. Nog niet gevonden? De meeste kinderen dwalen nog wel eens af in het water. Dit gebeurt vrijwel altijd met de wind mee en de zon in de rug.

Lekker koel drankje
Een bekende tip is dat je moet zorgen dat je altijd genoeg water bij je hebt. Door het warme weer verlies je namelijk veel vocht. Dit moet natuurlijk weer worden aangevuld en water drinken is hierbij erg belangrijk. Als je op het strand ligt, is niets lekkerder dan een ijskoud drankje. Dit kan je dan ook makkelijk meenemen! Door thuis een fles water in de vriezer te leggen (of limonade) word het water heerlijk koud. Om deze koel te houden terwijl je richting het strand gaat, of op het strand ligt, kun je het flesje meenemen in een koeltas met daarin koelelementen. Hierdoor heb je zelfs aan het einde van de dag nog een heerlijke slok koud water!

Frisse snacks
Heerlijk zoet, dorstlessend, gezond en nog altijd de favoriete ‘warme weer snack’ van de meeste Nederlanders. We hebben het hier natuurlijk over de watermeloen. Door deze de avond voor de stranddag te snijden en een nachtje in de koelkast te laten staan, is deze de volgende ochtend lekker koud maar nog steeds sappig! Je kunt de watermeloen dan verpakken in een vershoudbakje om het vervolgens me te nemen in de strandtas of koeltas. Een heerlijk fris en sappig tussendoortje voor op het strand.

Filevrij dagje
Vroeg op staan. Niet van iedereen een hobby. Maar als je niet eerst uren in de oververhitte auto zonder airco wilt zitten om vervolgens aangebrand op het strand aan te komen zal je wel moeten. Het betaald zich namelijk wel uit. Lekker vroeg op het strand aankomen betekend namelijk niet alleen dat je een plekje uit mag kiezen in plaats van zoeken, het betekend ook dat je ’s middags weer op tijd richting huis kan om genoeg tijd te hebben om de barbecue voor te bereiden. En dan natuurlijk even zwaaien naar de mensen in de auto die richting het strand gaan. Door de file.

About Glynnis

glynnisclaver@msn.com'

Check Also

Ben jij klaar voor het strand in 2022?

Lekker naar het strand? Vergeet deze dingen niet Ben jij al klaar voor het strand …