Het Beauty Dieet

cover beauty dieet

Volg het dieet van de supersterren. Voeding als het ultieme schoonheidsgeheim. Meer dan 200 pagina’s recepten en tips. Voedingsdeskundige en beauty expert Kimberly Snyder verzamelde eeuwenoude beautygeheimen van over de hele wereld en ontdekte dat wat je eet het ultieme schoonheidsproduct is. Ze ontwikkelde en efficiënt voedingsprogramma om je hele lichaam te ontgiften zodat je er op je best uitziet: een gezonde en stralende huid, weelderig haar en sterke nagels.

Recensie
De cover van Het beauty dieet belooft je hét recept te geven voor een stralende huis, nieuwe energie en het lichaam dat je altijd wilde hebben. Ik geloof er in dat voeding een belangrijke rol speelt in hoe je er uit ziet en hoe je voelt.

IMG_1423Niet alleen is het logisch als je er even goed over nadenkt, maar het is –zo blijkt uit het boek- ook wetenschappelijk bewezen. Ik ben er echter ook van overtuigd dat voeding niet het enige is, voldoende beweging is volgens mij ook belangrijk. Als ik naar mezelf kijk, overall voel ik me uiteindelijk beter, is mijn lichaam strakker en ben ik vrolijker als ik mezelf met enige regelmaat naar de sportschool sleep …

Van Het Beauty Dieet heb ik geleerd dat er beautyfood bestaat: voedingsstoffen die een positief effect hebben op je huid, je haar, je nagels en je tanden. Vooral gekleurde groenden zijn van belang voor een mooi uiterlijk. Je kan er hier meer over lezen.

IMG_1424 Het Beauty Dieet vertelt je verder dat je eigenlijk maar een paar kleine veranderingen in je eetpatroon hoeft aan te brengen om er beter uit te zien en je beter te voelen. Of het waar is, ik weet het niet …, ik heb het niet geprobeerd. Diëten is niet echt mijn ding en mijn dochters vroegen zich af waarom ik dit boek had … nu is hun beeld van mij misschien een beetje geflatteerd, maar ik voelde me door Het Beauty Dieet nog niet echt geprikkeld om aan de slag te gaan. Ik kwam overigens ook al vrij snel tot de conclusie dat ik ook best gezond eet!

Waar ik een beetje last van had, is dat in het boek ontzettend vaak het woord ‘beauty’ gebruikt wordt. Het begon me op een gegeven moment te irriteren.
Ik vind Het Beauty Dieet een goede opbouw hebben met eerst veel informatie over het principe achter het dieet, en daarna hoofdstukken waarmee je aan de slag kan. Anderzijds, je moet wel veel lezen hoor … IMG_1425

Er wordt veel gebruik gemaakt van kadertjes met aanvullende informatie. Belangrijke informatie wordt in tabelletjes of plaatjes weergegeven, zodat je een en ander snel kunt terugvinden en beter onthoudt. Het boek eindigt met een fors aantal recepten die prima zijn te maken. Alleen dat voortdurende woord ‘beauty’…

Kortom, Het Beauty Dieet is dan wel niet helemaal mijn boek, ik denk dat het wel een goed boek is om mee te proberen je gewicht en lichaam de baas te worden. Het is in ieder geval een poging waard!

Het Beauty Dieet – Kimberley Snyder
Bekijk op bol.comDieetboek, hardcover, 251 pagina’s, Lannoo
Bestel dit boek hier >>>>

IMG_1422

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Je oude lichaam terug na de zwangerschap, hoe doe je dat?

Als je net bent bevallen zal je lichaam moeten herstellen, je hebt immers een zware …

Share
Share