Maak jouw schutting nóg mooier

Een schutting kan een doorn in het oog zijn wanneer je hem niet mooi vindt in de tuin. Toch is het hebben van een schutting vaak nodig. Als je een tuin hebt en wat privacy wil, dan moet je wel een omheining om de tuin plaatsen. Vaak gebeurt dit in overleg met de buren, als je die hebt. Heb je geen buren? Dan kun je hem zelf plaatsen. Een schutting is een erfafscheiding die in de meeste gevallen gemaakt is van hout. Een schutting zorgt ervoor dat datgene wat erachter ligt aan het oog wordt onttrokken. Daarnaast wordt de inkijk ook belemmerd.

Er kunnen diverse materialen worden gebruikt voor schutting, zo kun je kiezen voor hout, riet, stenen en meer. Er zijn tuinliefhebbers die een schutting niet mooi vinden en deze dan ook laten begroeien, bijvoorbeeld met klimop. Een schutting heeft nog een belangrijk voordeel, namelijk dat hij geluidswerend is als hij volledig dicht is. Erg belangrijk dus voor wanneer je een drukke weg achter de schutting hebt liggen. En houten en rieten schutting zorgen voor een minimale geluidsreductie, dit komt door de kleine kieren en gaten die in de schutting zitten. Geluid dat van ver komt, zal je ook nog kunnen horen. Wil je dit verhelpen? Dan moet je de schutting hoger maken.

Vrolijk de schutting op
Een schutting wordt vaak gezien als saai en niet mooi. Toch kun je hem mooier maken en hem op vrolijken. Om dit te bereik zijn er diverse mogelijkheden toepasbaar.

Groene schutting
Van een saaie, houten schutting kun je gemakkelijk een groene, leuke schutting maken. Een groene schutting kun je creëren door klimop bij de schutting te planten. Een schutting omhuld door klimop zal mooier zijn dan een saaie, houten schutting. Het duurt echter wel voordat deze mooi dicht is gegroeid. Je moet dus bij deze optie geduld hebben. Is het klimop al volgroeid en heb je een klimop schutting? Dan moet je deze wel bijhouden door hem te snoeien. Dit is weer afhankelijk van de soort klimop dat je hebt gebruikt.

Voor de romanticus
Een schutting kun je opvrolijken met kaarsjes die je in potjes aanbrengt. Door deze potjes te hangen bij de schilderijen en plantenbakken krijg je en zeer fleurig romantisch geheel.

Schilderijen
Tegenwoordig worden er in een tuin ook vaak schilderijen gebruikt om het geheel op te vrolijken. Ze kunnen aan een schutting naast de planten bakken worden opgehangen. Door deze afwisselend aan te brengen kun je de schutting een geweldige boost geven om hem op te vrolijken.

Planten
Je kunt een schutting ook opvrolijken door het aanbrengen van planten bakken. Om ervoor te zorgen dat je het hele jaar door kunt genieten van de bloemen op de schutting moet je daarvoor zomer- en winterbloeiers door elkaar plaatsen. Ook tijdens de wintermaanden moet je kunnen genieten van je tuin en schutting.

Geen overdaad
Een saaie schutting mooier maken is een goede gedachte, maar daarbij moet je niet overdrijven. Zorg ervoor dat het niet kitscherig wordt. Dan bereik niet het doel wat je voor ogen had.

Share

About Advertorial

info@trotsemoeders.nl'
Een advertorial is interessante content die gesponsord wordt door een of meerdere van onze partners. Heb je interesse in een advertorial, neem dan contact op met info@trotsemoeders.nl

Check Also

Een heerlijk terras creëer je zo

Nu het zomer is, spenderen we een groot deel van onze tijd thuis in onze …

Share
Share