Waar is de taart? – Thé Tjong-Khing – maxi-jubileum-editie

waar-is-de-taart-maxi-trotse-moedersDe taart van meneer en mevrouw Hond wordt gestolen. En er gebeurt nog veel meer. Waarom huilt Kind Konijn? Waar is het elfde eendje? Vind je Vos en Haas? Ontdek nog meer details in dit supergrote kijk- en zoekboek.

Recensie

Een jubileumeditie van Waar is de taart! van Thé Tjong-Khing. en wat voor één: het is echt een enorm groot boek. Ongeveer 42 cm breed en 48 cm hoog! Heerlijk om open op de grond of in de bank te leggen en samen met je kind(eren) te bekijken.

De grootte is niet onpraktisch. Het is namelijk geen leesboek, maar een kijk- en zoekboek. Er staan geen letters in, maar afbeeldingen in de karakteristieke stijl van Thé Tjong-Khing (en die stijl alleen al maakt het boek de moeite waard).

waar-is-de-taart-boek-trotse-moeders

Ik heb 10 jaar geleden de “gewone” (overigens ook al grote) editie van dit boek gekocht en het werkelijk wekenlang meerdere keren per dag met mijn oudste zoon bekeken (wat had ik toen nog heerlijk veel tijd voor dit soort dingen!). We begonnen natuurlijk met het volgen van de taart, die gestolen wordt door “muizenboeven”, zoals wij ze noemden.

Screenshot 2015-02-04 at 13.09.59 Screenshot 2015-02-04 at 13.09.29

Maar hoe meer we samen het boek bekeken, hoe meer verhaallijnen we ontdekten. Het kleine konijn wat haar knuffeltje kwijt was. Het eendje wat achterblijft wanneer de moedereend met de andere eendjes vertrekt. “Stoute apen” en nog veel meer dieren die soms in het hele boek voorkomen, in een soort “vervolgverhaal” en soms een stukje meedoen.

Screenshot 2015-02-04 at 13.09.42Hoe ouder je kind wordt, hoe meer je kunt laten zoeken op de pagina’s. Zie jij de ‘boevenmuizen’, waar is de ballon van het varkentje etc. En later kan je kind aan de hand van de platen zelf de verhalen vertellen. Omdat er geen voorgedrukte tekst is, geeft het veel ruimte voor fantasie.

Onze favoriet is “pluimpje” die je kunt volgen (grotendeels onder water waardoor alleen de ‘pluim’ te zien is) en die uiteindelijk een cruciale rol speelt bij het terugvinden de taart.

Waar is de taart? – Thé Tjong-Khing
Bekijk op bol.comMaxi editie, jubileum – 10 jaar editie
Kijk- en zoekboek, hardcover, 32 pagina’s, uitgeverij Lannoo
Bestel dit boek hier >>>>

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Het oneindige verhaal

Er is een werkelijk schitterende nieuwe uitgave van de klassieker Het oneindige verhaal. Zelf heb …