Hoe overleef ik… doe-het-zelf beautyboek – Francien Oomen [recensie]

hoe-overleef-ik-beauty-coverBen je niet altijd (helemaal) tevreden met hoe je eruitziet? Heb je wel eens last van puistjes of haar op ongewenste plekken? Word je gek van het oerwoud op je hoofd? Lijkt het je leuk om je op te maken maar heb je geen geld (over) voor dure make-up? Ben je onzeker over je (veranderende) lichaam? Dan is dit hét boek voor jou! Om er knap en stralend uit te zien, hoe je helemaal geen ladingen (dure) make-up in te slaan, want je bent mooi zoals je bent. En met de ideeën, recepten en survivaltips in dit boek word je helemaal onweerstaanbaar. Let maar op!

Recensie
Pubertijd…. een periode waarin het uiterlijk niet alleen belangrijker gaat worden, maar voor veel kinderen ook een bron van zorgen wordt. Puistjes, beharing, nagelverzorging, allemaal dingen waar ze zich voor hun pubertijd niet mee bezig hoefden te houden.

hoe-overleef-ik-beauty-trotse-moeders-4 hoe-overleef-ik-beauty-trotse-moeders-2

Francien Oomen weet hoe ze een puber kan helpen om de pubertijd goed door te komen en ze heeft daarover al een heleboel “Hoe overleef ik…” boeken geschreven. Ditmaal is er een “doe het zelf – beautyboek” van haar hand verschenen met daarin in een aantal overzichtelijke hoofdstukken (zoals huid, haar, gezond lijf, make-up) allerlei tips en tricks.

De basisgedachte die Francien Oomen subtiel overbrengt met dit boek, is dat het belangrijk is dat je jezelf mooi vindt zoals je bent. En dat doet ze op een erg praktische manier, door het geven van heldere informatie en tips. En dat ook nog eens zonder allerlei (dure) spullen. Het boek staat vol met “natuurlijk mooi” tips.

 hoe-overleef-ik-beauty-trotse-moeders-1 hoe-overleef-ik-beauty-trotse-moeders-3

Natuurlijk mooi, want ieder mens is vanzelfsprekend mooi. Natuurlijk mooi, want daar is geen make-up of chirurgische ingreep voor nodig (overigens worden er wel make-up tips gegeven waardoor kinderen leren er op een goede manier mee om te gaan wanneer ze toch make-up gaan gebruiken). Natuurlijk mooi, met middeltjes die de natuur te bieden heeft. En dat allemaal zonder belerend te zijn. Erg goed gedaan en hoewel ik geen puber meer ben, staan er ook voor mij nog tips in waar ik wat mee kan 😉

Hoe overleef ik… doe-het-zelf beautyboek – Francien Oomen
Bekijk op bol.comVan de populaire ‘hoe overleef ik…’ serie, 64 pagina’s, uitgeverij Querido
Bestel dit boek hier >>>>

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Op een ochtend – vroeg in de zomer [recensie]

In deze bundel met nieuwe verhalen over de eekhoorn, de mier en de andere dieren …