Dochter voor prins Jaime

Prins Jaime, de jongste zoon van prinses Irene, heeft een dochtertje gekregen. Zijn vrouw Viktória Cservenyák schonk vrijdag het leven aan Zita Clara, zo meldt het ANP.

De baby werd om 12.40 uur geboren in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam. Het meisje woog 3626 gram. Moeder en kind maken het goed.

Het meisje is vernoemd naar Zita van Bourbon-Parma, een oudtante van Jaime. Zij was de laatste keizerin van Oostenrijk en de laatste koningin van Hongarije, het geboorteland van Viktória. Zita was getrouwd met keizer Karel I, die regeerde van 1916 tot 1918. Clara verwijst naar Viktória’s grootmoeder Klára Killerman, aldus de toelichting van het prinselijk paar.

Jaime en Viktória trouwden in oktober vorig jaar in Wijk bij Duurstede. De prins is tweelingbroer van prinses Margarita. Prinses Zita is het vijfde kleinkind voor prinses Irene. Zij hoopt over drie maanden nog een keer oma te worden wanneer haar jongste dochter prinses Carolina is uitgerekend.

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Baby-nieuws: dochtertje voor Maxime Meiland

De vijfentwintigjarige Maxime Meiland en haar vriend Leroy Molkenboer zijn de Trotse Moeder en vader …

Share
Share