Miniboekje voor in de kerstboom

Een klein, opvallend detail kan jouw kerstboom een totaal andere uitstraling geven. Midden in de winternacht is één van de zes miniboekjes voor in de kerstboom. Het boekje bestaat uit zestien bladzijden en bevat de volledige tekst van het traditionele kerstliedje “midden in de winternacht.” Praktisch hulpmiddel voor als je de tekst niet meer precies weet en een leuke eyecatcher in de kerstboom.

Recensie
“Midden in de winternacht ging de hemel open.” Dit bekende kerstlied kennen we natuurlijk allemaal wel en heb je hoogstwaarschijnlijk ook al heel vaak gezongen. Alleen weet jij nog precies hoe het verder ging? Of blijf je op een gegeven moment ook ergens steken?

Met dit boekje hoeft dat niet meer, want het bevat de complete tekst van het liedje. Uiteraard worden de zinnen begeleidt met sfeervolle prenten. Zo zie je de schapen in de stal en een vogel die zijn lied zingt. Uiteraard is de morgenster ook vertegenwoordigt in het donker en zie je de herders op hun fluiten blazen. Een leuk boekje om een keer te bekijken en je geheugen op te frissen, maar verder vooral leuk als decoratie in de kerstboom.

Omdat één boekje in de boom erg nietig staat zijn er uiteraard meerdere miniboekjes verkrijgbaar. De reeks mini kerstboom boekjes bestaat uit zes delen. Naast dit kerstboomboekje kun je ook nog de boekjes O, dennenboom, Jingle bells, Er is een roos ontsprongen, De herdertjes lagen bij nachte en Rudolf het rendier kopen. Het formaat van de boekjes is 6 x 7,2 cm en ze  kosten € 1,95 per stuk. Met het gouden lintje er aan zijn ze direct in de boom te hangen.

Mijn dochter ging op school een kerststukje maken en daarvoor bleek één boek een prima accessoire voor het stukje. Tussen de groene takken en de rode versiering, staat dit boekje heel sfeervol. Doordat het lintje wat elastisch is kan deze eenvoudig twee keer om de kaars heen gedraaid worden en hebben we nu een super leuk en origineel kerststukje in huis staan!

Midden in de winternacht – Nicole de Cock
Mini Kerstboomboekje, hardcover, 16 pagina’s, Gottmer

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Kersttoespraak van de Koning – 2019

Je moet het maar doen: voor vele camera’s een Kersttoespraak houden waarvan je bij voorbaat …