Mees Kees op de planken

Mees Kees op de planken COVwt 14mm rug def.indd“De maatschappij, dat ben jij,” zegt juffrouw Dreus. En dus moet groep 6b op bezoek bij een bejaardentehuis, om de oude mensen voor te lezen, met ze te wandelen en te praten… Helaas houden de bejaarden helemaal niet van wandelen en lezen doen ze liever zelf.Mees Kees verzint gelukkig een oplossing die voor iedereen fijn is. Ook ontdekt Tobias dat twee opa’s al duizend maanden elkaars beste vriend zijn. Dat moet natuurlijk gevierd worden! 

Recensie
De meeste kinderen zullen vooral Mees Kees kennen van de hilarische films Mees Kees en Mees Kees op kamp. Hier heb ik – samen met mijn dochter – ook van gesmuld en dus is ze direct in een “hoera-stemming” wanneer ze dit boek ziet. Mees Kees op de planken is weer een superleuk verhaal over de stagiair Kees die in zijn eentje Mees Kees op de planken (2)voor groep 6b staat.

Wie deze klas en Mees Kees kent, weet dat niemand echt zit te wachten op een bezoek aan het bejaardentehuis. Maar Mees Kees zou Mees Kees niet zijn als hij ook dit uitje op geheel eigen wijze invulling geeft! Mijn dochter begint bij voorbaat al te lachen, gewoon omdat ze weet dat er wel iets geks staat te gebeuren.

Regelmatig moesten we het lezen even onderbreken omdat we dubbel lachen van het lachen. Dat kwam deels door de grappige verhaallijn, maar ook de illustraties zijn soms zeer geestig. Vooral wanneer groep 6b een leuke activiteit heeft gevonden om met de bejaarden uit het bejaardentehuis te gaan doen.

Waar ze naar toe gaan verklap ik niet, maar ik kan je wel vertellen dat het veel leuker is dan het uitje van groep 6a, die naar het bowlingcentrum gaan (zonder bejaarden overigens).  Het is ook niet bepaald een gangbaar uitje voor de dames en heren op leeftijd, maar  dat maakt het juist allemaal zo leuk! Wanneer je achter het plan komt, kun je niet meer stoppen met lezen omdat je gewoon wilt weten hoe dat gaat aflopen!

Mees Kees op de plankenIk heb het boek voorgelezen aan mijn dochter en af en toe las ze zelf een stukje. We hadden het boek snel uit en mijn dochter bestempelde het direct als “één van de grappigste boeken ooit.” Toen ze hoorde dat dit verhaal in december 2014 in de bioscoop zal draaien, stond ze helemaal te juichen! En ik geef haar gen ongelijk… Ik zie het nu eigenlijk al helemaal voor me! We genieten maar vast van de voorpret en hopen dat het maar snel december is!

Mirjam Oldenhave heeft ook met Mees Kees op de planken weer een geweldig verhaal neergezet over de grappige meester Kees, die eigenlijk alleen nog maar “Mees Kees” wordt genoemd. De reeks verhalen over deze stagiair spreekt kinderen aan, juist omdat het de coolste meester ooit is!

Of je nu wel of niet van plan bent om straks naar de bioscoop te gaan: dit boek is en blijft zeker de moeite waard om te lezen!

Mees Kees op de planken – Mirjam Oldenhave
Hardcover, 96 pagina’s, uitgeverij Ploegsma
Bestel dit boek hier >>>>

Screenshot 2014-11-15 at 21.10.54

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Jippie No More! op het Cinekid Festival en vanaf 13 december in de bioscoop.

Iedere herfstvakantie vindt Cinekid Festival plaats: het grootste kinderfilm- en mediafestival ter wereld. De nieuwste …

Share
Share