Klassiek For Kids 2018 [review]

Klassieke muziek voor kinderen…. Voor veel Trotse Moeders is dat niet de meest voor de hand liggende keuze met het grote aanbod aan kinderliedjes en kinder-popgroepjes. Toch is het goed om kinderen al jong kennis te laten maken met klassieke muziek. Deze muziek wordt niet voor niets klassiek genoemd. Het is tijdloos, omdat het zo goed is. En het vormt de basis van veel hedendaagse muziek. Los daarvan is het gewoon mooi.

Bekijk op bol.comMisschien voert het te ver om met je kind naar Het Concertgebouw te gaan, of om een symphonie van Mahler te beluisteren samen. Maar er zijn ook andere manieren om je kind te laten genieten van klassieke muziek. Een leuke (en goedkope) manier is Klassiek For Kids 2018. Dit is een doosje met 2 CD´s en een kortingsbon voor wanneer je zo enthousiast geworden bent dat je nog meer muziek wilt kopen.

Inhoud
Ken jij het geheim van Meneer Sax? Wat doen Romeo en Julia, het beroemde liefdespaar van Shakespeare, als ze erachter komen dat ze bij elkaar in de straat wonen? Weet jij hoe de Krijgerszoon, die met Raaf en zijn moeder in een boomhut woont, zijn angsten overwint? Vind jij een Nachtvlinder ook zo bijzonder? En weet jij wat het Zwarte Monster is?
Topacteurs Gustav Borreman, Jouman Fattal, Steven Stavast en Maartje van de Wetering brengen met hun stemmen vijf bijzondere verhalen tot leven. Met betoverende muziek van Bach, Bartók, Beethoven, Brahms, Chopin, Debussy, Mendelssohn, Ravel, Rossini, Telemann en Tsjaikovski.

Mening
Op de CD’s staan 5 hoorspelen. Mijn tweeling en ik hebben ze in de auto beluisterd en het was erg leuk om de reactie van de kinderen te horen. Bij de hoorspelen waarin van verschillende componisten stukken muziek te horen waren, herkenden ze af en toe een melodie. We hebben wel vaker klassieke muziek op de achtergrond aan staan en kennelijk slaan kinderen dan toch stukken muziek op in hun geheugen, ook onbewust.

Wat de verhalen betreft, lagen ze dubbel om “Romeo en Julia”, het wordt dan ook met veel humor gebracht waardoor het een vrolijk hoorspel is geworden. Er is zelfs een ‘happy end’! Mijn eigen favoriet is “Het geheim van meneer Sax”, wat een prachtig verhaal en mooi omlijst en verteld door de bijbehorende muziek.

Klassiek For Kids 2018 past in de serie “Aangenaam Klassiek“. Er zijn meerdere vertellers en de muziek wordt gemaakt in samenwerking met Oorkaan en het Koninklijk Concertgebouworkest onder leiding van Gustavo Gimeno. Ik kan iedereen aanraden deze muziekbox te kopen en met de kinderen mee te genieten!

Klassiek voor Kids 2018 bestel je hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Hoe is het met de nieuwe K3

Mijn oudste zoon wordt volgende maand 18 en wij zijn -dus- begonnen met K3 in …

Share
Share