Hoe vieren Trotse Moeders de jaarwisseling? Trotse Moeder Karina viert het zó [blog]

banner-1050602_960_720Naar aanleiding van de actie voor gratis vuurwerkbrillen in samenwerking met Pearle, kregen we van diverse Trotse Moeders te lezen hoe zij Oud & Nieuw gaan vieren. Zes van hen hebben inmiddels voldoende gratis vuurwerkbrillen toegestuurd gekregen om de jaarwisseling veilig door te komen.

Een aantal van de verhalen die we toegestuurd kregen, hebben we op onze website gezet, om alvast in de stemming te komen! Klik hier om al die blogs te lezen >>>>

En na zoveel verschillende verhalen, kan ik natuurlijk niet achterblijven, want ook in Huize Trotse Moeders wordt uiteraard Oud & Nieuw gevierd.

Verschillende jaren hebben we de jaarwisseling doorgebracht op Ameland. Heerlijk, met ons eigen gezin. Een enkele keer met een paar mensen erbij, zo zijn mijn ouders een keer gezellig Oud & Nieuw komen vieren.

We begonnen dan ongeveer een week van te voren met overal op het eiland oliebollen te kopen, om te proeven, zodat we uiteindelijk op Oudjaar wisten waar we de lekkerste konden halen. Inderdaad, smoesje, ik ben gewoon dol op oliebollen 😉

fritters-340924_960_720

Dit jaar vieren we de jaarwisseling met het gezin thuis, in Hilversum. Traditiegetrouw eten we al weken oliebollen, maar we weten al lang waar we ze uiteindelijk gaan kopen. En we hebben ontdekt dat ze snel en lekker op te warmen zijn in de Airfryer.

We eten meestal iets eenvoudigs ’s avonds, soep met brood, wat salade. En dan gaan we meestal een spelletje doen of een puzzel leggen. De kinderen mogen opblijven en we kijken met ons allen naar ‘Ik hou van Holland‘. Meestal valt de tweeling dan wel in slaap….

Uiteraard worden er oliebollen en appelflappen in overvloed gegeten! Voor Goede Voornemens heb ik nog even de tijd!

list-372766_960_720

Met de oudste kijken we meestal televisie tot het ongeveer half 12 is. Dan wordt de Trotse Vader van mijn kinderen onrustig. Hij zou het liefst al met zijn jas aan staan om direct om 0.00 uur vuurwerk af te kunnen steken.

Gelukkig weet hij inmiddels dat ik het prettig vind om eerst even de tijd te nemen om elkaar Gelukkig Nieuwjaar te wensen. We maken dus de kinderen wakker, zetten de glazen, de grote-mensen-champagne en de kinder-champagne klaar en zoeken de mooiste aftelklok.

clock-918824_960_720

We tellen gezamenlijk af, kussen elkaar Gelukkig Nieuwjaar en wensen elkaar mooie dingen toe, en dan gaan de grote man en de twee kleine mannen naar buiten om in de tuin enkel pijlen siervuurwerk af te steken. Dochterlief en ik zijn geen fan van vuurwerk en kijken vanaf binnen toe, samen met Molly, de hond, die niet bang is van vuurwerk, maar die ik gezellig bij me houd.

Binnen zullen mijn dochter en ik samen wat sterretjes afsteken waarmee we traditiegetrouw hartjes schrijven en dan worden uiteraard oma van 90 jaar en opa & oma in Zundert gebeld om ook hen het beste te wensen. Daarna gaan we boven op het balkon nog wat groter vuurwerk bekijken en later komen onze buren langs om gezellig samen nog wat champagne te drinken.

sparkler-585586_960_720

De kinderen mogen in ieder geval opblijven tot het ook in Londen nieuwjaar is, het vuurwerk is daar altijd prachtig om te zien. En dan gaan we onze bedden opzoeken!

Ik hoop dat jullie allemaal een hele gezellige jaarwisseling zullen hebben en wens jullie het allerbeste voor 2016. Dat alles wat je wenst, haalbaar mag blijken!

new-years-eve-1040633_960_720

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Nationale bedankdag 2022 – wie wil jij bedanken? [Merci – winactie]

Elkaar bedanken…. dat kun je eigenlijk niet vaak genoeg doen. En dan niet het gedachtenloze …

Share
Share