Maar ik wou een zusje [recensie]

Sofie wilde een zusje. Maar ze kreeg een broertje! Eerst was ze boos. Maar toen bedacht Sofie een plan…

Recensie
Je zal maar klein zijn en een broertje of zusje krijgen. Je weet precies wat je wilt, een lief zusje…maar dan krijg je een broertje. Dit overkomt Sofie. Zij laat zich echter niet uit het veld slaan en ze doet er alles aan om van haar broertje een zusje te maken: ze maakt staartjes in zijn babyhaar, trekt hem roze poppenjurkjes aan en versiert hem met de mooiste kettingen, …

Maar op een dag knipt de mama van Sofie de haartjes van haar net-alsof zusje en staartjes maken lukt niet meer. Sofie is zo boos dat ze haar broertje zelfs wil inruilen.

 

Tijdens haar ruiltocht komt ze er snel achter dat ruilen toch niet zo makkelijk zal lukken. Gelukkig ziet ze ook in dat ze het eigenlijk wel getroffen heeft met hem. De kleine zusjes van haar vriendjes zijn stuk voor stuk lastig: ze huilen, maken dingen stuk of ze eten tekeningen op. Sofie beseft maar al te goed dat ze wel gek zou zijn om het liefste broertje van de wereld te ruilen.

 

Yuna en Quint vonden het een fijn boekje om te lezen, geen grote teksten en herkenbaar. Er staat op het boek aangegeven dat het geschikt is voor kinderen vanaf 4 jaar, maar ik denk persoonlijk dat het juist vanaf een jaar of 3 al geschikt zou zijn, juist omdat het zo helder wordt uitgelegd. Wil je nog meer lezen van Pauline Oud, kijk dan hier

Maar ik wou een zusje – Pauline Oud

Hardcover, 24 pagina’s, uitgeverij Clavis
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Mirjam Gorter

info@dubbelgeluk.com'
Ik ben de Trotse Moeder van drie jonge kinderen waaronder een j/m tweeling. Op de website van Trotse Moeders schrijf ik stukjes over mijn leuke, hectische gezinsleven. Samen met mijn man hebben we het bedrijf Dubbelgeluk Tweelingwiegen waar we tweelingwiegen verhuren en tevens leuke kraamkadootjes verkopen. www.dubbelgeluk.com

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share