Zondagochtend bij TrotseMoeders thuis [blog]

Screenshot 2015-03-08 at 08.44.49In de ochtend ga ik meestal al vroeg aan het werk. Ik heb kinderen die al vroeg aan de dag beginnen. De afspraak is dat er vanaf half 6 gelezen mag worden en dat ze om 6 uur naar beneden mogen om te spelen. In het weekend probeer ik sinds kort het voor mezelf nog iets relaxter te maken doordat ze dan pas om 6 uur mogen gaan lezen en pas om half 7 uit bed mogen. En ik ga dan (in bed) de eerste artikelen voorbereiden voor de websites.

Wanneer het tijd is, komen ze, met name de jongste, enthousiast vertellen hoe laat het is: “mama, het is 06.02, mogen we naar beneden?”. Om vervolgens nog veelvuldig terug te komen om dingen te vragen die ze eigenlijk al weten: “mama, mag ik een appel?”, “mama, weet jij waar mijn stuiterbal is?”, mama, ik ga eerst even op Minecraft en dan ga ik met de Kapla en dan ga ik de film afkijken”.

Ik probeer dan in een soort van ‘sluimerstand’ te blijven, in de hoop nog een beetje te kunnen doorslapen, maar dat lukt uiteraard zelden. type-tuin-copyright-trotse-moeders-2En stiekem vind ik het niet erg, het is zo gezellig, het gekeutel van de kindjes te horen en het mooiste woord in de wereld is voor mij “mama“, ook om 6 uur ’s morgens, of nog vroeger.

Dus pak ik mijn chromebook, en zet de jongste een kop koffie voor me en ga ik aan het werk. Op de niet-zo-vredige ochtenden betekent dat, dat ik tussen het oplossen van conflicten en het creatief afleiden van de kinderen, probeer om alvast de dag voor de website voor te bereiden: planning, redigeren van artikelen, checken van nieuwtjes etc. Om het plaatje compleet te maken: Trotse Vader slaapt overal doorheen…. Maar, wanneer hij wakker is, is hij ook meteen actief en gat hij een heerlijk ontbijt maken.

Klinkt redelijk idyllisch, maar eerlijkheid gebied me te zeggen dat de meeste ochtenden gekenmerkt worden door veel conflicten tussen de kinderen waarbij ik toch moet ingrijpen. Vanmorgen was echter een ochtend zoals ik die nog niet eerder had meegemaakt. Oudste was om kwart voor 6 klaarwakker en kan dan echt niet meer slapen, dus hij mocht alvast naar beneden. De tweeling kwam om 6 uur vragen of ze ook mochten gaan spelen. Eigenlijk niet dus, de weekend-tijd is half 7, maar ja, de oudste was ook al beneden. Ik zei dat ze alvast melk en een appel mochten pakken en toen…… heb ik tot half 8 geslapen!

huiswerk-maken-copyright-trotse-moeders-1

Beneden gekomen bleek mijn jongste aan zijn huiswerk bezig te zijn (dat doet hij altijd uit zichzelf), mijn dochter was met Kapla aan het spelen en mijn oudste zat met de laptop op schoot naar een DVD over chirurgie te kijken. Geen ruzie, geen puinhoop, gewoon gezellig! Wat een heerlijke start van de dag. Ik voel me niet alleen een Trotse Moeder, maar ook een uitgeruste moeder!

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Geniet van een heerlijke nachtrust om overdag energiek te zijn voor je kinderen

Voel je je als ouder de hele tijd moe? Dat is zo gek nog niet. …