SNEAK PREVIEW: Matterhorn

Het is nog heel even wachten, maar vanaf 7 februari draait de film Matterhorn in de bioscoop. Deze oer-Hollandse dramafilm is het regiedebuut van Diederik Ebbinge, bekend van De Vliegende Panters. Het verhaal speelt zich af in een klein dorp ergens in ons land waar om 6 uur de piepers op tafel staan, met alle bekrompenheid van dien. Door de komst van een onverwachte vreemdeling wordt dit alles op z’n kop gezet…

Het verhaal
Matterhorn is een tragikomedie over Fred, een eenzame man die sinds de dood van zijn vrouw alleen in een gehucht woont. Zijn zoon ziet hij al jaren niet meer. Hij heeft buren, gaat naar de kerk, maar verder gebeurt er bitter weinig in zijn leven. Tot hij op een dag een toevallige ontmoeting heeft met een vreemdeling die in het dorp opduikt. Door het contact met deze vreemdeling weet Fred uit zijn beklemmende omgeving los te breken. Hij vindt de moed om met zijn verleden en zichzelf in het reine te komen.

In deze film staan er regelmatig traditionele Hollandse pot op tafel. Niets is meer puur Nederland dan een gekookte aardappel, gehaktbal en sperzieboontjes. Maar ook gerechten zoals Elfstedenbliksem, Blote billetjes in ’t gras en Kaapse Raasdonders. Klik op hun namen voor de recepten!

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Vakantie met Buurman & Buurman

Juist in de vakantie is het gezellig om spelletjes te doen met je kind(eren). Of …