Het sneeuwmeisje

Prentenboek met winterse tekeningen in prachtige kleuren. Het boek gaat over het sneeuwmeisje, de dochter van de winterkoningin en geboren uit één enkele sneeuwvlok. Het sneeuwmeisje danst door het leven, ‘ze danste voor de vogels en de bloemen in de tuin, voor de wachters bij de ingang van het paleis en natuurlijk voor haar moeder’. Op een dag echter komt de sneeuwgeest haar halen. Het verdriet van de sneeuwkoningin veroorzaakt een lange en ijskoude winter. Uiteindelijk vindt het sneeuwmeisje de weg terug naar haar moeder om haar bevroren hart te ontdooien.
Het verhaal is geschreven door Koos Meinderts. Hij schreef een paar jaar geleden een musical over “De winterkoningin”, en van dat verhaal heeft hij nu de tekst voor het prentenboek geschreven.

Recensie
“Het sneeuwmeisje” is een erg mooi prentenboek met heel aantrekkelijke tekeningen. Mijn dochter was gelijk gegrepen door het boek. Het verhaal is als een modern sprookje, spannend en avontuurlijk en bepaald niet zoetsappig (al komt het natuurlijk uiteindelijk allemaal goed).

Ik denk dat het verhaal voor de heel jonge kinderen op bepaalde punten wel eens te spannend kan zijn. De sneeuwgeest is best eng en er wordt een gans doodgeschoten. Dat vond mijn dochter vooral heel erg zielig. Neemt niet weg dat je er tijdens het voorlezen een wat minder spannende draai aan kunt geven.

De liefde van de sneeuwkoningin voor haar dochter is heel groot en gelukkig komt alles weer goed en vinden het sneeuwmeisje en haar moeder elkaar weer terug.
Al met al vind ik het een mooi boek dat een mooi verhaal vertelt en ik zou het zeker aanraden voor wat oudere peuters en kleuters.

Het sneeuwmeisje – Koos Meinderts
prentenboek, hardcover, 32 pagina´s, Lemniscaat
Bestel dit boek hier via Bol.com >>>

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Abel en Ad [bespreking]

Mogen een eekhoorn en een rat wel vrienden zijn? Goede vraag… mogen een eekhoorn en …