Smart Games: Aqua Belle [recensie]

Screenshot 2014-02-20 at 14.51.09De zeemeerminnen waken al sinds mensenheugenis over de zeeën en oceanen. Zo kunnen ze door grote luchtbellen te blazen de gevaarlijke monstervissen isoleren zodat hun vriendjes vrolijk en vrij verder kunnen zwemmen.

Recensie

Wat een prachtig nieuw spel van Smart Games. Het principe is hetzelfde als bij veel van de andere spellen van Smart Games die we in dit gezin hebben: met losse “puzzelstukken” een aantal items bedekken. Maar wat dit spel tot zo’n groot succes maakt binnen dit gezin, is dat het een versie is die mijn dochter aanspreekt!

Mijn zonen pakken regelmatig een van de denkspelletjes die we in huis hebben. Maar de leeuwen en de ridders waren kennelijk voor mijn dochter van 7 onvoldoende aantrekkelijk om spontaan mee te spelen. Screenshot 2014-02-20 at 14.49.04Bij dit spel begon ze meteen enthousiast te puzzelen, want het principe van Smart Games, en ook van Aqua Belle, is dat je door logisch nadenken een opdracht uitvoert, een “puzzel” oplost.

Mijn dochter zit in groep 3 en het lukt haar prima om zelfstandig de uitdagingen op te lossen. Maar ook voor oudere kinderen (en voor volwassenen) zijn het hele leuke puzzels. De moeilijkheidsgraad loopt op, zodat het logisch denkvermogen gestimuleerd wordt en er altijd een niveau is wat aantrekkelijk is en haalbaar.

Fijn dat er voor meisjes zoals mijn dochter, die zich liever verre houdt van “jongens-achtige” thema’s, nu ook een Smart Game is wat haar aanspreekt!

Bestel Aqua Belle van Smart Games hier >>>>

Hieronder kun je zien hoe het (denk)spel gespeeld wordt:

Screenshot 2014-02-20 at 14.50.44

 

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Kiekeboe BUNNY BOO

Kiekeboe BUNNY BOO is een gezinsspel van SmartGames voor kinderen tussen de 2 en 5 …

Share
Share