ING steunt UNICEF bij onderwijsprojecten

Screenshot 2013-12-17 at 11.14.59In Nederland en in de landen om ons heen, hebben we de luxe dat al onze kinderen toegang hebben tot onderwijs. En dat dit onderwijs van een door de overheid bepaald minimaal niveau moet zijn en ook grotendeels door de overheid bekostigd wordt.

In veel ontwikkelingslanden is (goed) onderwijs niet vanzelfsprekend. In veel van die landen is UNICEF actief met diverse initiatieven op het gebied van het bereikbaar maken van (beter) onderwijs voor kinderen.

ING werkt al sinds 2005 samen met UNICEF en in die tijd hebben ze samen al verschillende projecten bekostigd. Op het gebied van onderwijs is er in de afgelopen jaren voor 800.000 kinderen in een aantal ontwikkelingslanden (beter) onderwijs gerealiseerd. Dit is natuurlijk een prachtig resultaat, maar ING wil dit aantal nog hoger zien te krijgen: in 2015 willen ze -in samenwerking met UNICEF-  in totaal één miljoen kinderen hebben bereikt met beter onderwijs.

Om dit doel te kunnen bereiken is ING de “Spaarrekening voor UNICEF” gestart. Voor iedere euro die u spaart op deze spaarrekening doneert de ING een bedrag aan UNICEF. Deze donatie van ING gaat dus niet ten koste van uw spaarsaldo of rente. Ieder kwartaal krijgt u bericht waarin te zien is wat er met de donatie van ING gebeurd is.

Naast de andere acties van ING en UNICEF samen, is deze “Spaarrekening voor UNICEF” speciaal bedoeld om het kleuteronderwijs in Madagaskar te steunen. In Madagaskar is er voor 9 van de 10 kinderen geen kleuterschool. Het is echter wetenschappelijk bewezen dat kleuteronderwijs van belang is voor de ontwikkeling van kinderen. Zo stromen zij vaker door naar regulier onderwijs en maken zij vaker hun school af.

Klanten met de “Spaarrekening voor UNICEF” investeren zo direct in beter kleuteronderwijs. Een mooie aanvulling op de andere vormen van samenwerking die ING en UNICEF al hebben, want hoe meer kans kinderen in ontwikkelingslanden hebben op beter onderwijs in een gezonde en veilige leefomgeving, hoe beter hun kansen in voor de toekomst! 

Meer weten? Klik dan <hier>.

Share

About TM Archief

karina@eenstreepjevoor.nl'
In deze rubriek staan commerciële artikelen die al langer dan een jaar geleden zijn geplaatst en winacties die zijn afgelopen. Zo voorkomen we dat de informatie niet meer klopt / niet meer relevant is en is het duidelijk dat aanbiedingen en links niet meer actueel zijn.

Check Also

“Mag ik een iPhone?” Zo pak je dat aan

Kinderen komen steeds vroeger in aanraking met smartphones. Het is dan ook niet gek dat …

Share
Share