Narcotica [recensie]

narcotica-recensie-copyright-trotse-moeders-1Op het station van Norrköping wordt in een trein een dode vrouw aangetroffen. Ze is gestorven toen een van de bolletjes die ze smokkelde, openbarstte in haar maag. De vrouw blijkt de reis niet alleen afgelegd te hebben. Maar waar is de andere vrouw gebleven? Officier van justitie Jana Berzelius wordt op de zaak gezet en al snel blijkt dat zij er persoonlijk meer bij betrokken is dan haar lief is. De verdenkingen wijzen in de richting van Danilo, de man met wie ze is opgegroeid maar die ze liever zou vergeten. Hij weet te veel over haar en met al die kennis is hij een direct gevaar voor Jana. Om haar verleden en haar toekomst te beschermen, moet ze Danilo vinden voordat de politie dat doet.

Recensie
Ik vond Memento al een goed boek <klik hier voor de recensie> en Narcotica is naar mijn mening nog beter. Hoewel in beide boeken wel een aantal onwaarschijnlijke verbanden zijn, blijft het boek intrigeren. Narcotica begint meteen met veel vaart en met dreiging, zeker wanneer je ook Memento gelezen hebt en meer weet over de achtergrond van de hoofdpersoon: Jana Berzelius.

narcotica-recensie-copyright-trotse-moeders-11

In Narcotica komt nog veel meer over haar verleden en de personen die daarbij horen naar boven. Los daarvan (of niet?) is er een zaak waarbij jonge meisjes bolletjes met heroïne smokkelen. Wanneer er één overlijdt omdat de bolletjes opengegaan waren, haar mede-reizigster spoorloos verdwijnt en een jonge man vermoord wordt, heeft de afdeling recherche haar handen vol.

narcotica-recensie-copyright-trotse-moeders-14

Vanuit de rijksrecherche krijgen ze versterking, maar niet iedereen is daar blij mee. Behalve de onderlinge relaties en spanningen, worden ook de privé levens van een aantal teamleden verder verteld en ook dat is boeiend om te lezen.

narcotica-recensie-copyright-trotse-moeders-13

Verder is het beeld van de recherche ook mooi weergegeven. Niet van lead naar lead, maar eindeloze ondervragingen en veelbelovende sporen die nergens toe leiden. Het maakt dat je als lezer het gevoel krijgt dat het er in het echt ook zo toegaat.

narcotica-recensie-copyright-trotse-moeders-12

Zoals gezegd zijn enkele gebeurtenissen onwaarschijnlijk, maar waar ik bij andere boeken vaak afhaak wanneer dat naar mijn gevoel zo is, deed dit aan het leesplezier wat ik beleefde bij het lezen van Narcotica niets af. Integendeel, ik hoop dat er snel een volgend boek van Emelie Schepp uit zal komen!

Narcotica – Emelie Schepp
Paperback, pagina’s, uitgeverij De Fontein
Bestel dit boek hier >>>>

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Een fatale leugen [bespreking]

Wat begint als een leugentje tegen de politie, wordt een nachtmerrie wanneer degene die Lucy …