Jess de boot en de engerd

Job woont met zijn ouders Jet en Jurre, zijn zwarte hond Sint en zijn eigenwijze nichtje Smartie op een woonboot middenin een grote stad. Smartie krijgt een bijzonder verjaardagscadeau, een oude zeilboot die ze JESS noemt.

Maar met de zeilboot beginnen ook de vreemde gebeurtenissen. Waarom doet die vorige eigenaar van de boot zo vreemd? Hij sluipt ’s nachts rond de boot en breekt zelfs in. Job en Smartie proberen er achter te komen en ontdekken een groot geheim. Een nieuwe jongen uit hu klas, Engel, helpt hen er gelukkig bij.

Recensie
Jess de boot en de engerd
is een leuk en spannend verhaal. De hoofdpersonen beleven spannende avonturen en vriendschap speelt een grote rol. De illustraties zijn stoer en passen echt bij het verhaal.

Het is een boek voor de betere lezers. Gelukkig is het verhaal ook geschikt voor jongere kinderen die al ver zijn met lezen. Het is spannend, maar niet te spannend. Ook leuk is dat het boek, volgens mij, leuk is voor jongens en meisjes. Twee jongens en één meisje vormen de drie hoofdpersonen, dus voor beide iemand om zich in te kunnen verplaatsen. Veel kinderen zullen er wel eens van dromen om op een woonboot te wonen en spannende avonturen met vrienden te beleven. Dat er nog een raadsel op te lossen valt, maakt het boek er alleen nog maar leuker op. Mijn dochter zou in ieder geval best wel eens Smartie willen zijn …

Wat leuk dat er een vervolg, en misschien wel meer, te verwachten zijn. Het boek wordt aangekondigd als het eerste deel van een serie. Mijn dochter en ik kunnen niet wachten!

Jess de boot en de engerd – Inge de Bie
leesboek, hardcover, 132 pagina’s, The House of Books
Bestel dit boek hier via Bol.com>>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Hamstersaurus Rex – Tom O’Donnell

Hij heeft dinotanden, messcherpe klauwen… en een heel zachte vacht! Het is Hamstersaurus Rex, de …

Share
Share