Electro Dieren

Electro Dieren van het merk Jumbo is een spel voor de allerkleinsten, waarbij jonge kinderen op een speelse manier alles leren over dieren. Het spel bevat 3 spelonderdelen; Dieren zoeken, Dierennamen leren en Welk dier woont waar? Door middel van een spelkaartje in de bakje te steken, vertelt deze wat je moet doen. Bij Dieren zoeken en bij Welk dier woont waar? moeten kinderen het juiste kaartje opzoeken en in de gleuf steken. Als ze dit doen, horen ze direct of dit goed of fout is. Bij het spel Dierennamen leren kunnen kinderen willekeurig dierenkaartjes in de gleuf stoppen. Het spel zegt dan welke dierenafbeelding het is.

Recensie
Electro ken ik wel, maar deze variant van Electro had ik nog nooit gezien. Extra verrast was ik dus, dat we dit spel mochten testen. Mijn eerste indruk was: “Wat een ontzettend leuk spel voor peuters en kleuters!” Mijn dochter van 4 jaar zat op school, dus ik had alle tijd om de juiste batterijen te zoeken en om de spelregels door te lezen. Wat me direct op viel, was dat je het spel moet activeren met een sleutelkaartje. Jumbo heeft er zelf al rekening mee gehouden dat deze sleutelkaartjes kwijt kunnen raken, want het spel bevat 7 van deze sleutelkaartjes. De bedoeling is dat je één sleutelkaartje bij het spel bewaart en de overige 6 kaartjes op een veilige plek opbergt. Zodat, mocht het nodig zijn, je nog reserve sleutelkaartjes hebt. Ik vraag me hierbij wel af waarom je deze sleutelkaartjes nodig hebt. Ik ben dan geen technicus, maar het lijkt mij vrij simpel om een spel te maken die direct reageert op de 3 spelkaartjes zonder dat je daarvoor eerst een sleutelkaartje nodig hebt. Uit ervaring weet ik dat jonge kinderen niet altijd even zorgvuldig zijn met opruimen. Dus het is denkbaar dat op een gegeven moment zelfs alle 7 sleutelkaartjes kwijt zijn. Gezien mijn eerdere goede ervaringen met Jumbo, neem ik aan dat Jumbo in zo’n geval kosteloos een extra sleutelkaartje stuurt.

Toen mijn dochter uit school kwam, wilde ze direct dit spel spelen. Ze activeerde het spel met de sleutelkaart. Hierna duurde het even voordat ze een keuze uit de 3 verschillende spellen had gemaakt. Blijkbaar duurde dit iets te lang en hoorden we het spel ineens met een harde stem zeggen: “Hallo, ben je daar?” Mijn dochter was erg verbaasd dat het spel kon praten, maar tegelijkertijd moest ze hier ook heel hard om lachen. Uiteindelijk wou ze eerst Welk dier woont waar? doen. We hoorden het spel vragen: ”Welk dier woont op de boerderij?” Mijn dochter zocht een hond uit en ze was verbaasd dat haar antwoord fout bleek te zijn. Want ze is inmiddels op drie verschillende boerderijen geweest en daar hadden ze allemaal een hond. Ik vond dat ze gelijk had en heb maar gezegd dat het spel dus ook niet alles wist. Andere vragen kunnen bijvoorbeeld zijn: “Welk dier woont in huis?”, “Welk dier woont in de zee? “en “Welk dier woont in het oerwoud?”. Tijdens het spelen blijkt dat het spel soms ook verkeerde antwoorden geeft. Zo geeft het spel bij de vraag ”Welk dier woont op de savanne?” aan dat zebra fout is. Naar mijn weten leeft de zebra echt wel op de Afrikaanse Savanne…

Het spel Dieren zoeken is ook erg leuk. Hierbij noemt het spel een dier. De taak aan het kind is dan om het kaartje met de juiste dier te zoeken. Ook hier geeft het spel weer aan of dit goed of fout is. En bij Dierennamen leren kunnen kinderen elk gewenste kaartje in de gleuf stoppen. Het spel zegt dan welk dier er op de afbeelding staat. Dit is vooral leuk voor de peuters.

Mijn dochter vindt dit spel helemaal te gek. En zelf vind ik Electro Dieren ook een heel leuk en educatief spel. Het spel heeft echter één groot nadeel en dat is dat er geen volumeknop op zit. Het volume vind ik namelijk veel te hard. Mijn dochter speelde dit spel zo lang achter elkaar, dat ik op een gegeven moment die harde stem zo zat was, dat ik maar heb gevraagd of mijn dochter soms even televisie wilde kijken. Niet helemaal de bedoeling, maar zo konden mijn oren even bijkomen van het lawaai. Verder zijn de spelregels eenvoudig en makkelijk te begrijpen voor jonge kinderen. Hierdoor kunnen jonge kinderen dit spel al snel zelf spelen. Als Jumbo het geluid aanpast en die paar foute antwoordjes fiks, dan is dit spel een echte topper!

Bestel dit spel hier>>

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …