De dertig mooiste verhalen van de sprookjesverteller

Dertig bekende en minder bekende sprookjes voor jonge kinderen die geïllustreerd en verteld worden door Thé Tjong-Khing. Thé Tjong-Khing is een bekend kinderboeken illustrator en winnaar van onder meer de Max Velthuijsprijs (voor zijn hele oeuvre), drie Gouden Penselen en de Woutertje Pieterseprijs.

Recensie
Een mooi dik voorleesboek met daarin maar liefst dertig sprookjes. Dat wordt genieten geblazen! De kaft van het boek bestaat al uit een schitterende, sfeervolle prent en trekt zeker de aandacht. Nieuwsgierig sla ik het boek open. Voorin het boek is een inhoudsopgave geplaatst, wat wel erg praktisch is. Zo kun je altijd snel een favoriet verhaaltje opzoeken. Ik zie inderdaad veel bekende sprookjes staan, zoals Sneeuwwitje, Roodkapje en Hans en Grietje. Maar ook voor mij onbekende sprookjes komt ik tegen, zoals De zilveren penning, de dansviool en Koning Lijsterbaard.

Elk verhaal begint met een paginagrote prent op de linkerbladzijde en daarna het begin van het verhaal op de rechterpagina. Het lettertype is duidelijk en het geheel leest erg prettig door het gekozen letterformaat. Elk verhaal beslaat een aantal pagina’s, maar deze zijn niet alleen gevuld met tekst. Uiteraard is er ook voldoende ruimte voor mooie prenten die belangrijke gebeurtenissen in het verhaal goed in beeld brengen. De tekst is vlot geschreven en de zinnen lopen lekker in elkaar over. Samen met de schitterende illustraties is het een genot om voor te lezen uit dit boek.

Mijn dochter is ook meteen enthousiast en ploft direct naast mij op de bank. Zo’n groot boek met allemaal voorleesverhalen vind ze schitterend. Sommige verhalen zijn haar al bekend, maar er zitten ook voor haar voldoende nieuwe verhalen tussen. Zo geniet ze volop als ze voor het eerst het verhaal van de nieuwe kleren van de keizer hoort. Helemaal als ze de keizer trots rond ziet lopen in zijn blootje, kan ze haar lachen niet meer in houden.

De dertig mooiste verhalen van de sprookjesverteller bevat een opvallend geel lintje, zodat je altijd een bladwijzer bij de hand hebt en zo altijd precies weet waar je bent gebleven. Bij ons staat dit boek in de boekenkast, maar wordt er zeer vaak uit gehaald om uit voor te lezen. Zowel overdag als voor het slapen gaan. Een aanrader voor als je nog geen boek met daarin de bekende sprookjes in huis hebt.

De dertig mooiste verhalen van de sprookjesverteller – Thé Tjong-Khing
Voorlees- en sprookjesboek, hardcover, 295 pagina’s, Gottmer
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

De avonturen van Tommie en Lotje (deel 2)

Deze bundel staat vol herkenbare, humoristische en soms ook spannende verhalen over Lotje en haar …