Een recht, een averecht: stap voor stap leren breien

recht-averecht-trotse-moedersEen recht, een averecht is de perfecte introductie tot het breien van speelgoeddieren. Niet alleen voor kinderen vanaf 7 jaar, maar ook voor beginnende volwassen breiers. Je leert eerst de basistechnieken uit het kleurrijk vormgegeven breiboek en kunt uiteindelijk helemaal zelf een knuffel breien, inclusief leuke extra’s zoals een haarband, das en tasje. In de breidoos bij het boek zit alles wat je nodig hebt voor het maken van het grappige konijn op het omslag. Met de duidelijke, stap-voor-stap handleiding kan het niet misgaan! 

Recensie

“Insteken, draadje omslaan, doorhalen en af laten gaan”. Dat zinnetje zit als een mantra in mijn hoofd wanneer ik aan breien denk. Ik heb als lagere-school-kind leren breien en breidde met name truitjes voor mijn buurjongetje Roy. Ik weet nog dat ik er een gemaakt heb met een legoblokje op de voorkant, ingebreid in meerdere kleuren blauw.

Screenshot 2015-01-16 at 22.10.14

Na mijn middelbare schooltijd heb ik niet meer gebreid. Tot…. ik zwanger werd van mijn eerste kindje. Toen sloegen de hormonen toe en in plaats van zin in chocolade en ijs, zoals ik me had voorgesteld, kreeg ik een onbedwingbare drang om te breien…

Het was een redelijk onschuldige obsessie die geleid heeft tot een aantal hele leuke babytruitjes, spencers en nog veel meer breiwerk. Een obsessie die stopte toen mijn oudste geboren werd, maar dubbel zo hard terugkwam toen ik zwanger was van de tweeling. En zo hebben zij ook allerlei leuke eigen gebreide baby-truitjes gedragen. Ook aan die brei-obsessie kwam abrupt een einde na de bevalling. Ik heb nog een paar mouwen en een voorpand liggen als bewijs. Nooit meer afgemaakt….

Screenshot 2015-01-16 at 22.10.56

En toch… de tweeling is 8, mijn oudste bijna 11. Ze willen leren breien en de oudste kan het al een beetje en zowaar gaat het weer kriebelen. Screenshot 2015-01-18 at 13.28.02De avonden donker, een detective op televisie en ik krijg zin om in de tussentijd een leuke trui te gaan breien.

Breien verleer je niet, maar mijn ’techniek’ beperkt zich tot links, rechts (recht / averecht) en boorden breien. Rechttoe rechtaan dus, uiterst geschikt voor eenvoudige truien en dassen, maar eens een keer iets ander lijkt me meteen ingewikkeld.

Dus hoewel ik dit boek voor mijn kinderen had binnengehaald, ben ik er zelf eigenlijk ook door getriggerd. Screenshot 2015-01-18 at 13.28.30Zou ik, zonder gierende zwangerschapshormonen, weer kunnen gaan breien. En dan echt eens iets anders, zoals het schattige konijn op de voorkant?

Het boek belooft van wel. En ik geloof het boek want wanneer ik het doorblader, zie ik dat het stap voor stap uitlegt wat je moet doen. En omdat het voor kinderen geschreven is, vertrouw ik er op dat ik het ook kan leren. In het boek zit alles wat nodig is om dit konijn te maken: garen, breinaalden en vulmateriaal. Geen enkele reden om niet te beginnen dus!

Screenshot 2015-01-18 at 13.28.17

Morgen, samen met de kinderen, wat nieuwe breinaalden kopen (de oude zijn echt verbogen) en wat wol, zodat we allemaal van start kunnen gaan en dan gewoon beginnen. Gezellig met ons vieren, stap voor stap. Wanneer het een van ons lukt het konijntje te maken, zal ik het op deze website laten zien, maar ook zonder dat, kijk ik er naar uit om weer aan de slag te gaan met deze knusse bezigheid en dit over te dragen op de kinderen!

Een recht, een averecht
Bekijk op bol.comBreiboek (48 pagina’s) met benodigdheden, De Vier Windstreken
Bestel dit pakket hier >>>>

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van bijna 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Feel good-raadgever – Opkomen voor jezelf [recensie]

Leren assertief zijn en nee durven zeggen. Veel mensen betreuren het dat ze niet voor …