Waar ben je?

cover waar ben jeFlorine loopt stage bij een Parijs modehuis als ze zwanger raakt van een tweeling. De vader verdwijnt al gauw uit beeld en Florine staat de baby’s, die in een klooster ter wereld komen, af voor adoptie. Dan keert ze terug naar Parijs om verder aan haar carrière te bouwen.
Tweeëntwintig jaar later wil Abby weten wie haar biologische moeder is. Ze gaat naar Frankrijk en vindt het klooster waar zij en haar broer werden geboren. Daar ontmoet ze een tuinman, die haar helpt zoeken naar haar moeder.

Recensie
Waar ben je? is een prima feelgood verhaal dat zich in het begin in de jaren ’80 in Frankrijk afspeelt. Florine Janson heeft de hoofdrol, werkt in Parijs in de mode maar wordt ongepland zwanger. Ze besluit haar kinderen ter adoptie af te staan. Na een paar hoofdstukken maakt Waar ben je? een sprong in de tijd en is het 22 jaar later.

IMG_4379

Abby is vroeger samen met haar tweelingbroer geadopteerd. Vrijwel direct is duidelijk dat zij het kind van Florine is. Florine heeft haar kinderen indertijd heeft afgestaan aan een (gegoed) Nederlands echtpaar. Abby gaat op zoek naar haar roots en wil weten wie haar ouders zijn. Zoals het in dit soort verhalen hoort, vindt Abby haar moeder en heeft het lot nog een bijzondere verrassing voor zowel Abby (en haar broer) als Florine in petto.

IMG_4380
Het verhaal heeft niet heel veel om het lijf. Het is een eenvoudig verhaal over adoptie, over liefde en over relaties. De verhaallijn zit goed in elkaar en zowel het perspectief van moeder als dochter komen goed uit de verf. Waar ben je? leest prettig en snel en is -in mijn ogen- vooral erg leuk voor tussendoor.

IMG_4381
Er zijn helaas wel wat dingen waar ik me wat aan stoor in dit boek. Zo wordt het klooster, waar Florine zich aan het eind van haar zwangerschap terugtrekt, beschreven als plaats waar ook jonge mensen rust vinden in deze drukke tijd van mobieltjes en computers. Dit deel van het verhaal speelt zich af in de jaren ’80 … Mobieltjes waren er nog niet, of nauwelijks, en smartphones al helemaal niet. Ik vind het jammer, zelfs een beetje storend, dat het niet helemaal klopt in de tijd. Ook staan er nog best wat taal- en typefouten in de tekst. Dat gebeurt wel vaker in boeken, maar ik ben er in Waar ben je? net wat te veel tegengekomen.

IMG_4382
Kortom, ik vind Waar ben je? een prima boek met een leuk verhaal waarvan het thema me aanspreekt. Wel vind ik dat het op bepaalde punten wat meer uitgewerkt had kunnen worden. Ik vind het soms net wat te simpel of voor de hand liggen. Maar misschien had ik me er op voorhand ook wel net wat meer van voorgesteld. Neemt niet weg dat het lekker wegleest in bed of bijvoorbeeld tijdens de vakantie. De hoofdstukken zijn kort, waardoor je het boek ook makkelijk even weg kunt leggen.

FullSizeRender

Reina Crispijn, de auteur, heeft meer boeken geschreven. Op haar site kan je hier meer informatie over vinden.
Hier kan je vast het eerste hoofdstuk van Waar ben je? lezen.

Waar ben je? – Reina Crispijn
Feelgood, paperback, 304 pagina’s, Uitgeverij Zomer & Keuning
Bestel dit boek hier >>>>

 

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Terug in Burgers’ Zoo: wat is er veranderd?

Ein-de-lijk konden we weer naar Koninklijke Burgers’ Zoo. Na een lange periode van voorzichtig zijn …