3D Puzzel van Ravensburger: Mickey & Minnie Eiffeltoren

3d-puzzel-mickey-eiffeltoren-trotse-moedersIk had de dozen al wel eens in de winkel zien staan: prachtige 3D puzzels van allerlei bekende gebouwen. En dan dacht ik altijd: “leuk, maar waarschijnlijk onmogelijk om te maken en zeker om het er zo uit te laten zien als op de afbeelding op de doos…”.  Niet dat ik niet van puzzelen houd hoor, maar ik kon me niet voorstellen hoe je dat in 3D moest doen en dat het dan ook nog zonder lijm zou blijven zitten.

Toen kwam de Ravensburger 3D puzzel van de Eiffeltoren binnen. 216 stukjes, leeftijdsindicatie 12 jaar en ouder. Mijn jongste zoon, net 8 geworden, is gefascineerd door de Eiffeltoren. Hij heeft er al veel over gelezen en zijn grote wens is om er een keer op te klimmen. Deze puzzel bleek dus niet liggen tot de kinderen in bed lagen en mama even lekker rustig kon puzzelen, nee, zoonlief ging met opa aan de slag!

eiffeltoren-3d-puzzel-trotse-moeders

In het begin was het vooral lastig om de stukjes te zoeken. Er zijn er “maar” 216, maar in tegenstelling tot bij een 2D puzzel, kun je niet gewoon ergens (bijvoorbeeld met de kantjes of met de lucht) beginnen, maar moet je de op de puzzelstukjes aangegeven volgorde aanhouden. Screenshot 2014-11-08 at 17.19.42En wanneer je dan stukje 1 en stukje 2 zoekt in 216 stukjes waar piepkleine cijfertjes op staan, ben je wel even bezig!

Screenshot 2014-11-08 at 17.45.33Dus hebben opa en mama samen de berg stukjes verdeeld. Alle stukjes tot 50 gingen in één bakje, van 50-100 in een ander etc. Vervolgens ben ik de stukjes tot nummer 50 op volgorde in rijtjes gaan leggen en kon mijn zoon zelf gaan puzzelen.

Mijn zoon heeft vervolgens de hele puzzel helemaal zelf gemaakt. Hij is er twee dagen steeds opnieuw mee bezig gegaan. Nu de stukjes uitgesorteerd waren, kon hij het prima zelf, op ieder stukje staat ook met een pijltje aangegeven waar het volgende moet passen en zo vorderde mijn zoon gestaag.

eiffeltoren-puzzel-3d-trotse-moeders

Het enige wat ik heb gedaan is de stukjes ‘buigen’. Er zit een vernuftig scharniertje aan de achterkant van de puzzelstukje die verbogen moeten worden en de eerste keer dat ik dat probeerde vond ik het erg eng. Ik was bang dat het stukje doormidden zou breken…. Maar -zoals je van Ravensburger mag verwachten- de puzzel is van top-kwaliteit en de stukjes waren prima in de gewenste stand te buigen en zo kreeg de Eiffeltoren steeds meer vorm.Screenshot 2014-11-08 at 17.18.38

Door handige tussenstukken en een degelijke bodemplaat stond er uiteindelijk een prachtige, 44 cm hoge Eiffeltoren, met afbeeldingen van Mickey Mouse en Minnie Mouse en zag hij er echt uit zoals op de doos. Mijn zoon is supertrots en ik ben echt een Trotse Moeder dat hij het geduld heeft opgebracht om deze puzzel bijna alleen in elkaar te zetten!

Ik denk niet dat deze puzzel terug de doos in gaat. Waar je bij “gewone” puzzels meestal de stukjes na een paar dagen weer losmaakt en terug in de doos doet, om de puzzel na verloop van tijd nog een keer te kunnen maken, is dit echt een bouwwerk om in de kamer van je kind te zetten. Het ziet er vrolijk uit en dat mijn zoon het zelf heeft gemaakt geeft het natuurlijk nog extra glans!

3D puzzel: Mickey en Minnie Mouse Eiffeltoren
Bekijk op bol.comRavensburger, 216 stukjes
Bestel deze 3D puzzel hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Rear View Mirror Puzzle: Verkeersdrukte

Puzzelen wat je in de achteruitkijk-spiegel ziet. Dat is origineel! De Rear View Mirror Puzzle: …

Share
Share