Wit

Screenshot 2014-01-31 at 16.29.31Wit, dat is de titel van het boek. Wit, wat moeten wij ons hierbij voorstellen? Het is een mooi groot boek met mooie grote bladzijden. Ik vind het stiekem zelf een heel leuk en mooi boek. Het doet mij denken aan een mooie droom….

Het boek begint over een prinses, zij heet Titia. Titia heeft een lievelingskleur en dat is, hoe verrassend, WIT! Op een dag als de sneeuw is gevallen en buiten alles mooi wit is komt zij de sneeuwman tegen en zij worden direct goede vrienden. De sneeuwpop mag naar binnen in het paleis, de verwarming gaat uit (anders smelt de sneeuwman nog!) en samen gaan ze leuke spelletjes doen. Helaas komt ook aan deze winter weer een einde en wordt het paleis opgewarmt door de lente zon. De sneeuwpop smelt. Maar sneeuwpop vind Titia zo lief dat hij haar beloofd dat als het weer winter wordt hij er weer zal zijn!

Een leuk, lief en mooi boek. Mijn dochter van 4 jaar moest bijna huilen omdat ze het zo zielig vond dat sneeuwpop ging smelten maar toen ik haar vertelde dat de sneeuwpop in de winter weer terug zou komen was ze weer blij. Een mooi boek om goed uit te kunnen leggen dat aan alle mooie dingen een einde komt maar daar weer nieuwe voor in de plaats komen.

Wit – Cees Kranen & Paula Gerritsen
Kinderboek, hardcover, 32 pagina’s, lemniscaat
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Mirjam Bothof- de Groen

degroen.mirjam@gmail.com'
Ik ben Mirjam en de trotse moeder van 3 gezonde gezellige meiden van 5, 7 en 11 jaar. De oudste 2 wonen bij hun vader en dat gaat eigenlijk (en eindelijk!) enorm goed. Ik ben 34 jaar en ben alweer 5 jaar getrouwd met Marcel. Ik vind het erg leuk dat ik mag gaan bloggen voor Trotse Moeders en zal jullie meenemen in mijn avontuur op zoek naar mijzelf!

Check Also

Hamstersaurus Rex – Tom O’Donnell

Hij heeft dinotanden, messcherpe klauwen… en een heel zachte vacht! Het is Hamstersaurus Rex, de …

Share
Share