Wat doen we met deze grote courgettes? [recept]

Mijn lieve buurvrouw heeft een moestuin en deze floreert zo goed dat ik af en toe mee mag genieten. Ditmaal kwam ze twee gigantische courgettes brengen. Zo groot dat ze wel pompoenen leken! Bij het opensnijden zaten er echte zaadlijsten in, die natuurlijk weggehaald moesten worden. De schil was ook erg dik, maar na het wegsnijden daarvan, bleef er een heleboel vruchtvlees over.

Maar… wat doen we dan met deze grote courgettes?
Soep maken natuurlijk! Altijd lekker met warm weer (en wat mij betreft bij iedere soort weer). Het vruchtvlees van de courgettes ging in de grootste pan die ik had, samen met een in stukken gesneden ui en 500 gram vleestomaten, 2 groentebouillonblokjes, paprikapoeder, een beetje chilipoeder en verse kruiden uit de tuin.

Even pruttelen en dan
Nadat het even gekookt had, heb ik de boel gepureerd en op smaak gemaakt met wat kurkuma en witte peper. En nee, dat is geen gekke combinatie met al die andere kruiden, het maakte het vooral interessant om te eten 😉

Het resultaat
Een heerlijke zachte soep die echt heel lekker was. Met wat brood voldoende vullend als avondmaaltijd, maar vooral erg lekker voor tussendoor. Lieve buurvrouw, blijf je teveel-groenten maar langsbrengen hoor!

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Elke dag lekker koken [kookboek – 101 recepten]

Elke dag lekker koken….. ja dat willen we allemaal wel. Maar hoe doe je dat …

Share
Share