Het zwarte ei

het zwarte eiHet zwarte ei  is het grappige en spannende vervolg op Het rode ei. De zusjes Nibbedonk, die in Het rode ei voor het eerst naar de maan vlogen, organiseren inmiddels toeristische maanreizen. Ze willen daarmee zo veel geld verdienen dat ze een echte ruimtereis kunnen gaan maken naar de planeet van de Manelotten, de vriendelijke ruimtewezens uit deel 1. Maar voor het zover is moeten ze nog heel wat problemen overwinnen.

Recensie:
Het verhaal begint met een typische inleiding: dit is het begin van het boek, maar niet van het verhaal. In een korte introductie kom je er achter dat  dit boek een vervolg is op het eerder verschenen deel Het rode ei. Gelukkig kun je dit boek ook heel goed los van het eerste deel lezen, aldus de auteur. Aangezien wij het eerste boek niet kennen, kunnen we dat direct toetsen.

het zwarte eiHet verhaal is vlot geschreven en heeft een prettig formaat letters. In dit geval zeker wel belangrijk, aangezien er weinig illustraties in staan. Deze zijn zwart-wit, maar wel karakteristiek getekend. Het geeft dus zeker een meerwaarde bij het verhaal en mijn dochter moet ook regelmatig lachen om de grappige tekeningen.

We maken kennis met de Manelotten: wezentjes die van een andere planeet komen en lezen veel over het rode Ei. Dit blijkt de woning van de zusjes Nibbedonk te zijn. Op een gegeven moment vraagt mijn meisje zich af waarom het boek Het Zwarte Ei heet… Maar als we doorlezen komen we vanzelf achter het mysterie van het zwartgekleurde ei.

We vermaken ons kostelijk met dit boek. Soms lees ik mijn dochter voor, soms hoef ik alleen maar te luisteren naar hoe zij verder leest in dit boek. zwarte eiDeze momenten vind ik geweldig en koester ik ook zeker, maar het is toch mooi meegenomen als wij allebei het verhaal kunnen waarderen. Dat is bij het Zwarte Ei zeker het geval. Het is een prima mix van spanning, humor en avontuur.

Het zwarte ei is een leuk leesboek voor kinderen vanaf tien jaar, maar het verhaal is zeker al geschikt voor kinderen vanaf een jaar of acht. Afhankelijk van het leesniveau van je kind (en hoe graag hij of zij leest) zal dit boek zelfstandig gelezen kunnen worden of anders is het een heerlijk voorleesboek!

Na het lezen is er nog maar één vraag die op je lippen rust: komt er nog een volgend ei?

Het zwarte ei – Han van der Vegt
Zelf lezen, hardcover, 260 pagina’s, Gottmer
Bestel dit boek hier >>>>

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Ik wil een wiegje worden, zei de wilg

Ik wil een wiegje worden, zei de wilg is echt een boek om in huis te …