Lotte wil een hondje

Lotte wil heel graag een hondje, maar dat mag niet van haar mama. Op een dag ziet Lotte iets in het park: Een tak die op een hond hondje lijkt! Lotte bindt een touwtje om zijn hals en gaat met haar hondje uit wandelen. Ze is heel blij, totdat ze haar vriendjes tegenkomt.

Recensie
Lotte wil een hondje, is een heel leuk boek over vriendschap en echte vriendschap. Lotte maakt van een tak een hondje. Echter vinden haar vriendjes de “hond” niet leuk. Gelukkig komt ze Luc tegen, die ook een tak als hondje heeft. Zo komt alles toch nog goed, en spelen ze samen met hun “hondjes”.

Mijn zoon van 4 jaar vind dit boek erg leuk. Hij leeft erg mee met Lotte, en vind haar hondje wel erg leuk. Er zit een duidelijke boodschap in het verhaal, namelijk dat je vrienden hebt en echte vrienden. Luc is dus een echte vriend van Lotte. De illustraties zijn mooi weergegeven, maar niet altijd even duidelijk. Omdat de illustraties zijn geschilderd in één kleur, zie je bijvoorbeeld niet duidelijk dat het hondje in de nest van de zwaan ligt. Mijn zoon zat echt te turen naar de tekening, en vroeg “Waar is dat hondje dan?”

Maar afgezien van dit kleine minpunt, is Lotte wil een hondje een heel leuk boek en zeker een aanrader.

Lotte wil een hondje – Marijke Duffhauss
Prentenboek, hardcover, 32 pagina’s, The house of Books
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Lees ook:
Floddertje is vies
Het betoverde paard
Ensor, de grote maskerade

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share