geschiedenisboek Kinderen van Nederland

Kinderen van Nederland

Voor Kinderen van Nederland koos Jan Paul Schutten voor kinderen uit verschillende eeuwen, van de prehistorie tot en met de Tweede Wereldoorlog. Aan de hand van het leven van kinderen die echt bestaan hebben en de spannende avonturen die zij beleefden brengt hij kinderen van nu in contact met kinderen van toen. Een betere manier om geschiedenis te laten beklijven, is er misschien niet. Daar dragen ook de illustraties van striptekenaar Paul Teng toe bij.

Recensie

Van het uiterlijk van het boek Kinderen van Nederland word ik nog niet echt enthousiast. Beetje saaie plaatjes, niet verrassend. Als ik de achterkant van het boek lees word ik heel erg enthousiast. Ik ben gek op geschiedenis. Als juf vind ik het ook een uitdaging geschiedenislessen boeiend in te richten met materiaal dat kinderen aanspreekt. Dit zou een leuke aanvulling kunnen zijn!

Inhoud van Kinderen van Nederland vind ik erg leuk. Dit kan ik goed gebruiken. Het is heel fijn dat in het boek duidelijk staat aangegeven in welke tijd de verhalen afspelen. Zo kan ik makkelijk verhalen bij de lessen vinden. Als leerkracht zal ik dit boek zeker aanschaffen. Als moeder is het denk ik wel anders. Zonder informatie buiten de verhalen zal het kinderen denk ik weinig zeggen! Maar voor de kinderen die grote interesse in de geschiedenis hebben (ja, die bestaan) zou dit een heel leuk boek zijn.

De test
De kinderen uit mijn klas zijn niet zo enthousiast. Ze missen leuke illustraties en kleur in het boek. Als ze lezen waar het boek over gaat worden ze niet veel enthousiaster. Ze zouden zelf Kinderen van Nederland nooit uitkiezen. Later heb ik dit boek gebruikt bij een geschiedenisles. Die kinderen waren juist heel enthousiaster! Op deze manier vonden ze het boek leuk en de geschiedenisles was ook eens een keertje anders. Daarnaast hadden ze het gevoel beter te weten hoe het geweest moet zijn om in die tijd als kind te hebben geleefd.

Absoluut een leuk boek als je kind geïnteresseerd is in geschiedenis. Kinderen kunnen zich goed inleven in de kinderen die in de geschiedenis hebben geleefd!

Kinderen van Nederland – Jan Paul Schutten
Leesboek, hardcover, 157 pagina’s, Nieuw Amsterdam

Lees ook:
De A van Abeltje
Ik ben in Rio
Mijn eerste moestuin

About Nora

l.ahles@almere-speciaal.nl'
Jonge moeder van een Jesse (2009). Parttime leerkracht. Gescheiden (2011) na huwelijk van 3 jaar. Hou van lezen, koken en mijn grote verslaving: social media.

Check Also

Expeditie Archeon – kamperen in Archeon [verslag deel 1]

Archeon, een park waar je geschiedenis kunt beleven, waar je verhalen kunt horen, kunt zien …