Hét Margriet kookboek

Hét Margriet kookboek, moet ik daar eigenlijk nog iets over zeggen? Voor mij is het een basiskookboek wat iedereen in de keuken zou moeten hebben. Weet je niet meer hoe lang een ei moet koken en of je het wel of niet met warm water moet opzetten? Je vindt het in Hét Margriet kookboek. Wil je koekjes bakken? Begin met een basisrecept en ga van daaruit variëren. Een keer een andere groente uitproberen? Zoek het op. Basisinformatie over voedsel of over termen? Het staat er allemaal in.

Informatie van de uitgever
Al 75 jaar is Hét Margriet kookboek het basiskookboek. Het geeft duidelijk antwoord op vragen als: hoe kook je aardappelen, hoe maak je boontjes en hoe bak je een appeltaart? Ook in deze herziene versie worden deze basistools uitgelicht.

Daarnaast biedt het volop praktische informatie over groenten, kruiden en specerijen, wijnen, keukengereedschap en meer. Met ruim duizend recepten uit onder andere de Hollandse, Italiaanse en Thaise keuken is er keuze genoeg voor doordeweekse gerechten én feestelijke maaltijden.

Van bouillons en soepen, sauzen, eieren, kaas, vis, schaal- en schelpdieren, vlees, groenten en salades tot aardappelen, granen, pasta en rijst, desserts, gebak en brood. Hét Margriet kookboek bevat onmisbare kennis voor zowel de beginner als de ervaren thuiskok en past perfect in elke keuken.

Mijn mening
Ik heb het al gezegd: iedereen zou Hét Margriet kookboek in de keuken moeten hebben. Ik heb zelf een versie die nog van mijn moeder is geweest, en die ik bijna 30 jaar geleden van haar heb gekregen. Die blijft dus in de keuken staan, dat begrijp je. Maar de nieuwe versie komt er naast te staan!

Inmiddels zijn er veel meer soorten voedsel die een plekje gekregen hebben, denk bijvoorbeeld aan quorn en venkel. En ook de magnetron kan gebruikt worden om voedsel te bereiden en die bestond nog niet toen mijn oudere versie uitgegeven werd.

 

Onderwerpen als “hoe dien je eten op” zijn verdwenen, maar de ‘buitenlandse keuken’ is beter vertegenwoordigd in de nieuwe versie. Deze kan weer een behoorlijk aantal jaren mee!

Het Margriet kookboek is een echt basis-kookboek. Het weegt meer dan een kilo, telt 624 pagina’s, is samengesteld door Sonja van de Rhoer en uitgegeven door uitgeverij Spectrum. De formule is ongewijzigd: duidelijke indeling, duidelijke no-nonsense informatie. Kortom: must-have!

De nieuwe uitgave van Hét Margriet kookboek bekijk / bestel je hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Met mes en stokjes

Als ik dit kookboek in handen krijg, blader ik het even door en valt mijn …

Share
Share